Zijn levensverwachting is drastisch gedaald, maar Diego leeft nog altijd

Diego Armando Maradona heeft meerdere malen in het ziekenhuis gelegen. Drugsgebruik heeft de ster van weleer bijna het leven gekost, maar Maradona leeft nog. Toch waren we hem gisteren bijna kwijt. Een meeslepend duel in Buenos Aires moest de Argentijnse coach weer wat lucht geven en het zag er ook lange tijd naar uit dat alles goed kwam. Higuaín had de ploeg op 1-0 gezet, maar de goden leken het niet toe te willen staan. De hemel brak open en een stortvloed van regen viel neer op Buenos Aires. Maar Diego lacht erom, hij houdt wel van een beetje water. Als een overdosis drugs de levende legende niet klein kan krijgen, dan zal puntverlies tegen Peru hem ook niet klein krijgen. Toch?

2j3k3zm

Pluisje maakt een buikschuiver na winnende goal

Waarschijnlijk bezorgde de wedstrijd van gisteren Diego bijna weer een hartaanval. Waarom wordt iemand met zo’n zwak hart bondscoach, zou je bijna vragen. Maargoed, Diego had er veel vertrouwen in. De Argentijnse voetbalbonden het Argentijnse volk ook, maar een paar weken geleden leek Argentinië zich niet eens te plaatsen voor Zuid-Afrika. Puntverlies tegen Peru zou waarschijnlijk het einde betekenen van dit Argentinië.

Zover zou het niet komen. Maradona liet veel spelers thuis en riep enkele “frisse” krachten (van 35 jaar) op voor de wedstrijd tegen Peru. Peru staat laatste in de WK kwalificatie van Zuid-Amerika en kan slechts stunten, want uitgeschakeld zijn ze toch al. Het ging Peru om de eer, het ging de Argentijnen om alles wat hen lief is. Eigenlijk is Diego Maradona alles wat hen lief is, of was. De kritiek is groeiende, maar één van de nieuwe frisse krachten van Maradona zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Gonzalo Higuaín leek ook de matchwinner te worden met dit doelpunt. Ware het niet dat Peru in de negentigste minuut langszij kwam dankzij een doelpunt van Hernan Rengifo. Op dat moment zakte de levensverwachting van Diego Maradona met enkele jaren. Maar zoals Pluisje zelf al zei: ‘Ik was vergeten dat Martin in het veld stond!’

palermo1

Heroïsch doelpunt van veteraan Palermo bezorgt Argentinië de winst

Diezelfde Martín Palermo bezorgde Argentinië in de stromende regen alsnog de overwinning. Het betreft een discutabel doelpunt, want stond de 35-jarige veteraan in buitenspelpositie of stond hij dat niet? Het doet er ook helemaal niet toe, want de vlag bleef naar beneden en Argentinië blijft zicht houden op Zuid-Afrika. Het is de man die drie penalty’s miste in één wedstrijd, die zijn enkel brak tijdens het juichen, die hangend aan de lat scoorde en vanaf 40 meter de bal er in kopte vorige week. Die man redt zijn land op het allerlaatste moment. Argentinië leeft nog, maar misschien wel belangrijker: Diego leeft nog.

About Mario