Wouter Bos heeft gelijk

Afgelopen vrijdag was het weer het gespreksonderwerp. De furie van Wesley Sneijder richting de media omdat zij zijn vrouw Yolanthe onterecht zouden hebben behandeld. Er zouden beelden zijn geschetst die niet reëel blijken en dit doet Yolanthe pijn, zeer pijn. En nu gaat Wesley maatregelen nemen. Iedereen die nog iets (negatiefs) durft te schrijven over Yolanthe kan de volgende dag een dozijn maatpakken voor zijn of haar deur verwachten. Nou moet je dit natuurlijk met een korreltje zout nemen. Mits je van plan was om Yolanthe te schetsen als een professionele prostituee, heb je niets te vrezen. Nou kunnen we u wel vertellen wat de gevolgen zijn van dit dreigement. Een vuurtje kan je uitblazen, maar met dezelfde zuurstof ook aanwakkeren. Zoals Wouter Bos het tijdens VI al aangaf: ‘Ze lijken alles verkeerd te doen om de aandacht van hun af te wenden’. Wij van Catenaccio houden niet van dit soort geneuzel. Maar om onze trots weer zo snel mogelijk te laten focussen op zijn werk, geven wij hem hier wat tips.

wouter1

Kan jij je het nog herinneren? Dat wanneer je je broertje of zusje ging pesten en zij lieten blijken hier ergernis in te hebben, het alleen maar leuker werd voor jou? Mensen die zich kwetsbaar lijken op te stellen in de media zijn een zeer gemakkelijke prooi. Alweer wakker je het vuurtje dan aan, terwijl je een vuurtje ook langzaamaan kunt laten doven door niks te doen. Reageer je op bepaalde uitlatingen, kun je het dubbel (en erger) terugverwachten. Actie is reactie. Volgens René van der Gijp schijnt het gezinnetje zelfs een brief te hebben gestuurd naar een krant die een satirische strip over haar schreef. De strip zou niet kloppen volgens Yolanthe. Gek hè, als het satire is. Dit hoort erbij. In de voetbalwereld ben je nou eenmaal een schietschijf voor anderen. Wesley weet dit en moet alleen Yolanthe nog even terugroepen en aan het lijntje houden. ‘Lig dood!’ zou hij moeten roepen. Zo blijft ze een tijdje uit de spotlights en bloed de discussie vanzelf wel dood. Als ze dit goed doet, geeft Wesley haar een koekje en een aai over haar bol. Hopelijk blijft ze voortaan dan wel in haar mand liggen.

wesley-en-yolanthe

Nou moet je niet boos worden op ons Wesley. Want Wouter Bos heeft gewoon gelijk. Je zou beter moeten weten wil je de media een halt toeroepen. En zoals Johan Derksen zelf al zei wordt het heel moeilijk om satire van smaad te onderscheiden. Een dozijn maatpakken zal dan niet helpen. Je hebt meer nodig dan een pokerface en een dreigement alleen. Eigenlijk Wesley, heb je niks nodig. Reageer nergens meer op, wees gelukkig met je vrouw en dan gaat het vanzelf wel weer over. Dan Wesley, alleen dan zal het vuurtje uitgaan en kunnen wij allen weer genieten van jouw spel. Zoals voorheen.

About Hein