Wolfsburg: In bocca al lupo

Felix Magath, huidig trainer van kampioenskandidaat Wolfsburg, gaat volgend seizoen aan de slag als trainer van Schalke 04. In de mijnstreek zijn ze ervan overtuigd dat deze trainer de ploeg weer op de rails krijgt. Hierbij wordt er dus niet geluisterd naar de spelersgroep van Schalke, die een langer verblijf van de drie interim-coaches, Youri Mulder, Büskens en Reck, wel zagen zitten. Is het slim om zo’n beslissing op dit moment naar buiten te brengen?

56661154

Kan Edin Dzeko Wolfsburg naar de titel leiden?

VfL Wolfsburg staat op het randje van de titel, en met belangrijke wedstrijden voor de boeg kunnen zij zich geen misstap permitteren. De overeenkomst tussen Magath en Schalke kan een negatief effect hebben op de sfeer en moraal binnen de organisatie in Wolfsburg.

Recent was er Mario Been, die bijna halverwege het seizoen een overeenkomst sloot met Feyenoord. Prompt ging het in Nijmegen bergafwaarts. Hebben de spelers er dan geen zin meer in, of zijn ze moeilijker te motiveren door een trainer waarvan ze weten dat die er het komende seizoen toch niet meer zit? Spelers zijn namelijk afhankelijk van hun trainer om te weten wat hun lot in de toekomst is. Nu die zekerheid wegvalt, zouden zij ervoor kunnen besluiten om niet meer hun best te doen, of zouden spelers dus met een onzeker gevoel kunnen voetballen. Dat dit onzekere gevoel geen goed doet aan het spel van een speler is duidelijk.

Het wordt interessant om te zien hoe Magath dit gaat managen, zoals Louis van Gaal zou zeggen. De Duitse trainer met Puertoricaanse roots staat bekend als een harde manager voor zijn spelers, die alleen de pupillen die volgens hem hard werken laat spelen. Op het eerste gezicht moet Wolfsburg de goede reeks dus voort kunnen zetten. De vraag is of ze dat ook lukt. Andrea Barzagli en Cristian Zaccardo weten het in ieder geval, in bocca al lupo Wolfsburg, nu moet het gebeuren.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino