WK problemen voor Portugal en Zweden

Eigenlijk lijkt elke favoriet in Europa zich wel te plaatsen voor het WK. Ons Nederlands Elftal kan zich vanavond zelfs al plaatsen. Toch gebeuren er in groep één gekke dingen. Niet Portugal of Zweden staat eerste maar Denemarken. Ook de nummer twee is geen Portugal of Zweden. Dat is namelijk Hongarije van onze grote vriend Erwin Koeman.

portugal_en_turkije_774699b

Denemarken heeft om precies te zijn dertien punten na vijf wedstrijden. Vanavond moet het tegen Zweden om acht uur. Zweden zelf heeft maar zes punten. Wel heeft Zweden maar vier wedstrijden gespeeld. Toch lijkt de wedstrijd van vanavond ontzettend belangrijk te worden voor de mannen van Lars Lagerbäck. Verliest het de wedstrijd dan heeft het tien punten achterstand met nog vijf wedstrijden te spelen. Ook zou dit erg ongunstig zijn omdat Zweden dan niet inloopt op Hongarije die niet hoeven te spelen. Hongarije heeft op dit moment dertien punten maar heeft al wel zes wedstrijden gespeeld.

large_487999

Portugal staat er nog ongunstiger voor. Het heeft evenveel punten als Zweden maar wel één wedstrijd meer gespeeld. Om kwart voor negen vanavond speelt het tegen Albanië, de ploeg die ooit gecoacht werd door onze landgenoot Arie Haan. Een makkelijke prooi zou je denken… Niet dus, Portugal kwam de vorige keer niet verder dan een remise zonder doelpunten. Bij Albanië werd er zelfs nog iemand afgestuurd. De krantenkoppen logen er de volgende dag niet om. Ook zou een gelijkspel het nog moeilijker maken dan het al is voor Portugal. Aan bondscoach Queiroz de taak het weer op de rails te krijgen na vier wedstrijden zonder winst.

Arie Haan

Arie Haan

Verassingen genoeg dus in poule één. Ik ben benieuwd of Albanie Portugal het moeilijk kan maken. Ook is het affiche Denemarken tegen Zweden een schitterende. Hongarije moet jammer genoeg pas over drie maanden weer…

fu-eu

About Jasper