Winnaarsmentaliteit

Grote clubs hebben behoefte aan spelers die tot het gaatje gaan. Spelers die alles geven tot de laatste seconde van de wedstrijd. Types als Gattuso, Pavel Nedved, Carles Puyol en Didier Drogba. Zo ook bij Real Madrid.

Real miste dit seizoen een echte killer voorin, een spits die de bal vast kan houden en uit het niets kan scoren. Het miste Ruud van Nistelrooy. Dat gemis werd deels opgevangen door Klaas-Jan Huntelaar, die een solide indruk maakte na de winterstop, maar Huntelaar mist de X-factor die nodig is om echte wereldtop te worden. Hij mist die winnaarsmentaliteit.

higuain-gol

Een speler die dat wel heeft, is Gonzalo Higuaín. Het Argentijnse talent, nog maar 21 jaar, komt dit seizoen tot wasdom in de voorhoede van Real. Waar hij in voorgaande jaren slechts tot tien treffers kwam, daar staat de teller nu al op twintig, inclusief zeven assists.

Het zijn ook geen onbelangrijke goals die Higuaín voor zijn rekening neemt. Zo was hij dit seizoen al een aantal keer verantwoordelijk voor de winnende treffer.

Uit bij Atlético Madrid scoorde hij de winnende penalty in de 97e minuut, na een overtreding op Drenthe. Thuis tegen Bilbao scoorde hij vervolgens tweemaal om de 3-2 overwinning te verzekeren. Op 8 november tegen Malaga scoorde hij maarliefst vier keer in de met 4-3 gewonnen thuiswedstrijd. Thuis tegen Valencia scoorde hij al vroeg de winnende treffer. Vervolgens was het weer raak tegen Santander, opnieuw Malaga en afgelopen zondag tegen Getafe.

Zondag scoorde Higuaín op eenzelfde manier zoals hij dat twee seizoenen geleden deed tegen Espanyol (4-3), uit het niets en op een o zo belangrijk moment voor Real Madrid. Dat was toen de definitieve ommekeer richting de titel. Kan dat dit seizoen weer zo zijn?

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino