Wat je zaait, zul je oogsten.

karmacop-311x322Karma (Sanskriet कर्म van de wortel kṛ, Pāli: Kamma) is een begrip uit het hindoeïsme en het boeddhisme, dat letterlijk vertaald wordt als ‘handeling’, ‘actie’ of ‘daad’. In het dagelijks gebruik bedoelt men er vaak mee dat alles wat we doen, denken of zeggen weer bij ons terug komt.

Een speler een blessure toewensen, nee, dat doen ze niet in Anderlecht, maar als ze dit nieuws hoorden, had menig paars-wit supporter toch wel moeite om zijn glimlach te onderdrukken. Defour werd na amper tien minuten gewisseld in de wedstrijd Standard – KV Mechelen. Nog tijdens de wedstrijd werd hij afgevoerd naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis. Diagnose: gebroken middenvoetbeentje (open breuk eerste metatarsaal). Later die avond meldde de clubwebsite dat Defour zes weken out is. Zondag kregen we slechter nieuws te horen. De motor van het Luikse elftal zou zeker drie maanden langs de kant staan.

karma-defour-wasyl
Volgens sommigen een rechtvaardiging van de schorsing die hij had moeten krijgen voor zijn wilde tackle op Boussoufa vorige speeldag, voor anderen (waaronder mezelf) is het gewoon erg spijtig nieuws. We missen hem nu waarschijnlijk de hele Champions League campagne. Dan krijgen we eens de kans om ons te tonen om het hoogste niveau, en dan valt onze motor in panne.

Bölöni na de wedstrijd.

Bölöni na de wedstrijd.

De vraag is nu hoe Bölöni het verlies van Witsel én Defour zal opvangen. Dat Niçaise erin komt, lijkt mij een zeer grote mogelijkheid. Het had wel niet veel gescheeld of de Fransman had deze zomer andere oorden opgezocht. Het gebrek aan speeltijd deed hem twijfelen aan zijn toekomst in de Vurige Stede. Als hij nog steeds uit de basis gehouden wordt, zal Rocha of Mangala een plaats naar voren geschoven worden.

Witsel zal waarschijnlijk wel spelen in de Champions League, maar uiteraard nog niet in de JPL. In de eigen competitie weet ik niet goed hoe Bölöni hem zal opvangen want Witsel is de aanvallende middenvelder in onze A-kern. De Camargo zei al dat hij liever niet in die rol speelt, al deed hij dat zaterdag min of meer wel. Andere opties hebben we niet, tenzij Bölöni het vertrouwen geeft aan de jonge Arnor Angeli. De jonge Belg zit pas sinds dit seizoen in de A-kern en zou stilletjesaan gebracht worden om dan volgende seizoen zijn doorbraak te beleven. Hij liet in de voorbereiding al wel enkele fraaie dingen zien, én Bölöni kent iets werken van met jonge spelers, vraag dat maar aan C. Ronaldo. Angelis carrière komt dus misschien wel in een stroomversnelling terecht, of tovert D’Onofrio nog iets uit zijn hoed? Je weet maar nooit met hem. Enkele jaren terug haalde hij ook midden september nog de Kroatische linkervleugelspeler Milan Rapaic naar Luik. Een gratis nummer 10 met een meerwaarde is altijd welkom, maar het zal zeker niet makkelijk zijn om zo eentje te vinden.

About Glenn