Wat is Engels voor buitenspel??

Nu dacht ik eindelijk op de woensdag eens een lekker ‘Champions League-avondje’ te kunnen gaan beleven waarin mijn cluppie Ajax goede zaken kon gaan doen…

Laat ik vooropstellen dat de wedstrijd afschuwelijk was, met name de eerste helft. Ajax speelde te zwak voor hun doen en waren overal één of twee stappen te laat. De tweede helft speelden ze nog redelijk, maar meer dan een slappe voldoende verdienden ze niet. Ik vind ook niet dat Auxerre hun beste voetbal heeft laten zien, dus na de gelijkmaker van Alderweireld in de 79ste minuut dacht ik dat het een gelijk spel zou worden. Iets wat verdiend was geweest voor een slechte wedstrijd van beide kanten.

untitled-1Dat Ajax dan achteraf nog heeft verloren is jammer, maar niet eens onverdiend. Alleen de manier waarop betreur ik ten zeerste! Nadat de heer Clattenburg afgelopen weekend zo in opspraak is gekomen door het curieuze doelpunt van Nani, vond ik hem ook tijdens de wedstrijd van Ajax uitermate slecht fluiten. Met die tweede goal van Auxerre als absoluut dieptepunt. Ten eerste was het niet eens een vrij trap voor Auxerre. Chafni liet zich te makkelijk vallen en maakte hands. Ten tweede was de pass uit de vrije trap buitenspel (zie beide voeten, daar wordt altijd op gelet!). Het is onbegrijpelijk dat de FIFA zes(!) man langs het veld positioneert, en dat vervolgens nog niemand ziet dat het buitenspel is!

Nadat deze woede enigszins gekoeld is, ging ik de samenvatting van de andere wedstrijd in de poule kijken (AC Milan – Real Madrid). Deze wedstrijd stond onder leiding van onze Engelse vriend Howard Webb, wel bekend van de WK Finale. Destijds betichtte ik hem er nog van een Spaanse bril te hebben, maar die beweringen kunnen de prullenbak weer in. Tijdens die beruchte finale was ik verbaasd over het bedroevende niveau van deze scheidsrechter. Na de wedstrijd Milaan – Real Madrid is het alleen maar erger geworden. Het staat 1-1. Milaan heeft inmiddels Pipo ‘The Almighty’ Inzaghi binnen de lijnen gebracht. Nadat hij Milaan op gelijke hoogte heeft gebracht gaan ze op zoek naar een voorsprong. En die krijgen ze ook. Na de pass van Gatusso, loopt Inzaghi één of twee meter buitenspel. Hoe kan het gebeuren dat hier wederom zes officials niet op reageren?? Daar zette Howard Webb zichzelf flink voor schut, niets Spaanse bril. Toen ik me deze twee blunders later nog eens herinnerde viel het me op dat het tweemaal een Engelse scheidsrechter betrof. Naar mijn weten kennen ze in Engeland toch ook gewoon de buitenspel regel?

Van mij mogen deze twaalf officials (alle zes van beide wedstrijden) een tijdje ‘offside’ gezet worden voor komende internationale wedstrijden. Dit kan zo niet!

About Martin