Waarom Ronaldo de beste is

Cristiano Ronaldo. Love him or hate him. Zelf hoorde ik altijd bij het laatste kamp. Ronaldo was een lul. Een aansteller. Een mietje. Kleedde zich als een halve nicht. Gedroeg zich als een verwend pestventje. En voetballen.. tsja. Dat kon hij dan weer wel. Zeker het als het om trucjes ging. Van een simpele pass, over een paar meter had de Portugees in zijn beginjaren echt geen kaas gegeten.

barcelonavrealmadridlaligayuwa8gxcocql

Hoe anders is dat de afgelopen jaren. In Manchester liet hij al zien de allerbeste te zijn. Hij ging als een trein. Scoorde doelpunt na doelpunt. Maar liet ook zien nog niet met de druk aan te kunnen. Zo werd hij elk weekend gelinkt aan een ander meisje, zoals bijvoorbeeld de steenrijke Paris Hilton. En ramde hij zijn Ferrari 599 GTB Fiorano tegen de zijkant van een tunnel.

Sinds zijn overgang naar Madrid lijkt Ronaldo te zijn getemperd. Zijn doelpuntenproductie stopte niet meer. Nog altijd is de Portugees de belangrijkste man in het team van de Koninklijke. Daarnaast lijken de relletjes rond zijn persoon ook opgehelderd. Met fotomodel Irina Shayk lijkt hij de juiste vrouw te hebben gevonden.

Het enige twijfelpunt aan de Portugees is het feit of hij nu echt de allerbeste is. Of niet. De aanvaller wordt samen met zijn Argentijnse evenknie (niet qua lengte) Lionel Messi, gezien als de meest getalenteerde op aarde .

In mijn ogen is CR dat. Het verschil zit hem niet in de voetbalkwaliteiten of het aantal doelpunten, maar in de wil om te winnen. Ronaldo wil koste wat kost winnen. Hij doet er alles voor. Behalve goed voetballen, bespeelt hij ook de scheidsrechter. Het publiek. En de tegenstander. Hij laat zich opzichtig vallen. Smeert zijn tegenstanders kaarten aan. En deinst er zelfs niet voor terug te provoceren wanneer dat nodig is. Zo ook in de verloren wedstrijd tegen Barcelona. Wanneer het niet loopt bij de Madrilenen, geeft de Portugees de trainer van de tegenpartij, Josep Guardiola een duw. Niet uit frustratie, maar om Barcelona uit evenwicht te brengen.

Cristiano Ronaldo mag dan gezien worden als een aansteller, een slechte verliezer en een mietje. Het interesseert hem geen klap. Ronaldo wil winnen. En daar moet alles voor wijken. Zelfs zijn eigen reputatie. Dat maakt hem de beste.

Via Mascini.net

About Mascini

Leander is een schrijver, columnist, blogger én wielrenner. Hij schrijft wat hij vindt en is niet bang om tegen heilige huisjes aan te schoppen. Niets ontkomt aan zijn vaak ongefundeerde kritiek. Zijn doel: de mensen vermaken. Zijn motto: spreken is zilver, schrijven is goud. Zijn droom: De Tour de France winnen.