Voetbalhumor bestaat nog

In het huidige voetbalklimaat lijkt de humor op de velden een beetje te zijn verdwenen. Door de enorme financiële druk die tegenwoordig rond het voetbalspelletje lijkt de lol er een beetje af te zijn. Trainers maken zich negentig minuten lang druk langs de lijn. Van sommigen zal je zelfs verwachten dat ze aan het eind van het seizoen in een volkomen overspannen toestand verkeren. Dit lijkt soms wat over te slaan op de spelers, met als gevolg dat de voetbalhumor wat lijkt te zijn verdwenen. In ieder geval binnen het oog van de camera’s. Dit geldt echter niet voor de Braziliaanse verdediger David Luiz, die deze winter de overstap maakte van Benfica naar Chelsea. Terwijl de presentatrice van Chelsea TV een serieus verhaal probeert te houden, imiteert de verdediger haar achter haar rug. Om vervolgens koeltjes te weg te lopen. Echte voetbalhumor.


Eerder haalde David Luiz al een soortgelijke grap uit. Tijdens een interview met Fernando Torres en Frank Lampard zat hij constant quasi begrijpend te knikken. Vermakelijk.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter