Verwende snotneuzen

Die bijdehante jongens rond de twintig. Één goed seizoen en meteen denken dat ze van het kaliber Zlatan zijn. Ze hebben gewoon een schop onder hun kont nodig! arnautovicmarkogroot

Er zijn genoeg jonge spelers die vallen voor de charmes van een grote naam als Chelsea of Real Madrid. Zou het bescheiden jaarsalaris, één cijfer gevolgd door zes nullen misschien een rol spelen? Of dacht een Royston Drenthe echt dat hij een basisplaats bij Real zou veroveren? Marko Arnautovic, aanvaller van FC Twente lijkt de volgende te zijn die zichzelf in staat acht na één jaar eredivisie te slagen bij een Europese topclub. Chelsea en Internazionale hebben concrete interesse, en in plaats dat meneer Arnoutvic de wijze keuze maakt nog minimaal één seizoen te civiliseren in Enschede, heeft hij zich al uitgesproken zo snel mogelijk naar een Europese topclub te willen vertrekken.

Middenmoter in een grote competitie? Een mooie Europese subtopper? Nee, alleen het allerhoogste is in de ogen van de waanwijze Arnautovic goed genoeg en schikkend aan zijn kwaliteiten. Kijkt eens in de spiegel Marko! En doe niet zo arrogant. Neem een voorbeeld aan teamgenoot Eljero Elia. Hij staat wél open voor een stapsgewijze ontwikkeling en sluit zelfs een langer verblijf in Nederland niet uit.

Zelfkennis noem ik dat. Iets waarbij het Arnautovic duidelijk aan ontbeert. Royston Drenthe weet inmiddels hoe het is om een fluitconcert te krijgen van circa 60.000 man. Een onbehaaglijk gevoel wat deze jongens misschien juist wel goed doet. Iets dat ze terug op aarde brengt en laat realiseren dat ze niet goed zijn als hun kersenpit hen laat geloven.

drenthe

Ergens hoop ik dat Marko blijft, en alsnog het wijze maar haast onmogelijke besluit maakt toch te blijven. Die kans is sterk toegenomen door zijn blessure, waardoor hij maanden aan de kant blijft. Geluk bij een ongeluk?

Het spreekwoordelijk gezegde luid; ‘Wie zijn gat brand moet op de blaren zitten’, nu zal dit voor Arnautovic zijn derrière niet zo pijnlijk zijn, want de reservebank is zowel bij Chelsea als Internazionale van zéér goede kwaliteit. Doch zijn ego en aanzien wat hij heeft en denkt te hebben, zal flink worden verkrimpt.

About Sebas