Verhuren is het begin van het einde bij AZ

Verhuurd worden aan een andere club is voor veel spelers een kans om zich bij een andere club te bewijzen. Vaak komen ze sterker terug van hun tijd bij een nieuwe club. Bij AZ is dat anders, bij AZ is het een begin van het einde.

verhuur-begin-vh-einde

Als we kijken naar het AZ van de laatste jaren blijkt dat geen één speler alsnog een basiskracht werd nadat hij uitgeleend was. Alleen Kees Luijckx mocht dit seizoen opdraven nadat er een aantal blessures achterin waren. De laatste bonuswedstrijden mocht Jeremain Lens ook een aantal keer aan de aftrap beginnen. Toch is Kees Luijckx duidelijk gemaakt dat hij weg mag naar een andere club. Jeremain Lens kon zich vorig seizoen niet bewijzen door een blessure. Volgend seizoen mag hij het opnieuw proberen.

Er zijn nog heel veel andere voorbeelden. Rogier Molhoek die aan NAC verhuurd was werd het afgelopen seizoen verkocht aan Vitesse. Ploeggenoot van Rogier Molhoek en ook ex-AZ’er Julian Jenner mag bij Vitesse blijven na zijn verhuur periode dit jaar. Danny Mathijssen werd uitgeleend aan Nac, tegenwoordig speelt hij voor Willem II. Haris Medunjanin speelt tegenwoordig in Spanje nadat hij uitgeleend was aan Sparta. En dan hebben we er nog vier, Pius Ikedia, Tom Zoontjes, Arjan Wisse en Theo Zwarthoed. Na hun verhuurperiode keerde zij ook nooit terug in de basis. Ook zijn er dan nog een aantal spelers van Jong AZ die uitgeleend werden. Deze cijfers geeft de voetballer weinig hoop.

jl

Toch hebben de vijf man die vorig seizoen waren uitgeleend weer hoop. Ondanks dat er eerdere berichten waren dat een aantal spelers mochten vertrekken heeft de nieuwe trainer Ronald Koeman de deur weer op een kier gezet. Spelers als Boy Waterman, Kemy Agustien, Ryan Donk, Simon Cziommer en Milano Koenders knokken nu op de training voor hun laatste kans. Een kans die haast onmogelijk lijkt als we kijken naar de statistieken…

cziommer

Doordat AZ een flinke groei doormaakt de laatste jaren is het niet zo gek dat als je eenmaal overbodig bent je ook niet meer hoeft terug te keren. Behalve natuurlijk als je een enorme groei hebt doorgemaakt. De vijf spelers die ik net opnoemde hebben dat totaal niet. Ze zijn juist stil blijven staan en hebben totaal geen stappen gemaakt. Die zullen dan denk ik ook allemaal vertrekken bij AZ als er interesse is. Voor spelers die misschien verhuurd worden is het dus duidelijk, als je bij AZ wil blijven zorg dan dat je niet uitgeleend wordt!

About Jasper