Van Persie heeft club voor het uitkiezen

Robin van Persie was vandaag in het nieuws omdat hij besloot zijn contract voorlopig niet te verlengen. Over twee jaar is de spits in topvorm transfervrij, waarmee hij een transfer op de korte termijn afdwingt. Het is misschien zijn laatste kans op een hoofdprijs.

Het is inmiddels een bekend fenomeen. Om zich tot een aantrekkelijk doelwit te maken voor andere clubs, besluiten spelers om hun contract niet te verlengen. Van Persie’s voormalige ploeggenoten Nasri en Clichy ging hem reeds voor. Er is voldoende interesse voor Van Persie en als de spits voor het eind van zijn carrière nog prijzen wil pakken, moet hij de club zo snel mogelijk verlaten.

Van Persie is inmiddels 28 en dankzij Arsenal en Arsène Wenger getransformeerd tot een spits van wereldniveau. Er was afgelopen seizoen geen enkele speler in de Premier League die zoveel doelpunten per speelminuut scoorde als Van Persie. Hoewel dit seizoen onwennig begon, lijkt Van Persie zelfs zonder assistkoning Fabrégas te blijven scoren. Hij maakte drie doelpunten in zes wedstrijden.

Toch is het nog even afwachten of Van Persie bij een andere club wel tot zijn recht komt. Van Persie is door Wenger gekneed voor het spel bij Arsenal. In een ander systeem, zoals in de nationale ploeg op het afgelopen Wereldkampioenschap, rendeert Van Persie niet vanzelfsprekend. Als Van Persie een nieuwe club zoekt, zal dat een zeer afgewogen keuze moeten zijn.

Van Persie kan niet zomaar gaan voor de hoogste bieder: dan kan het nog weleens een teleurstellend avontuur worden. We hebben het vaak genoeg gezien dat topspitsen niet renderen na een miljoenentransfer. Fernando Torres, Zlatan Ibrahimovic en Andrij Sjevtsjenko, om er maar een paar te noemen. Van Persie heeft niet de leeftijd om nog een mislukt avontuur aan te gaan: hij heeft een schot in de roos nodig.

Welke club het dan moet zijn, is lastig te zeggen. Van Persie wil prijzen pakken, en zal zeker geen stap terug doen. De enige opties zijn dus Manchester City, Chelsea en Manchester United, AC Milan, Inter Milan, Bayern München, Barcelona en Real Madrid. Er vanuitgaande dat de laatste twee geen interesse hebben in de Rotterdammer, blijven er nog zes clubs over. Aan jou om te bepalen welke club het meest geschikt is. Laat het weten in de comments!

Robin van Persie...

View Results

Laden ... Laden ...

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas