Van Nistelrooy en Huntelaar doen niet onder voor Benzema

Eén van de meest opvallende zaken aan de koopdrift van Real Madrid afgelopen zomer was de enorme drang om het verleden achter zich te laten. De club heeft uitstekende spelers gehaald om uitstekende spelers te vervangen, maar dat kostte ze wel honderden miljoenen. Er is niet gekeken naar de kwaliteiten in de huidige selectie, enkel naar de grote namen van mogelijke aankopen.

vnistelrooy

Real heeft zichzelf daarmee behoorlijk in de vingers gesneden, want “overbodige” spelers leveren altijd minder op. Alle clubs met interesse weten dat “de Nederlanders van Madrid” op de transferlijst staan. Ze zullen dus nooit het volle pond betalen. Geen van de Nederlanders die Madrid kocht zal voor een groter bedrag de deur uitgaan dan ze gehaald zijn.

Toen Ruud van Nistelrooy vorig seizoen ernstig geblesseerd raakte, was ik bang dat hij niet meer terug zou komen. Op zijn leeftijd nog zo’n tegenslag moeten verwerken na al die blessures is een hele opgave. Maar Van Nistelrooy is terug en zal binnen enkele weken weer op niveau zijn. Doet hij dan nog onder aan Karim Benzema?

Van Nistelrooy is recordschutter van de Premier League en topschutter van de Spanje. Hij is één van Europa’s beste spitsen van de afgelopen vijf jaar. Benzema heeft zeker talent, maar moet nog maar eens bewijzen te renderen bij zijn nieuwe club. Iets wat Huntelaar, die ook zomaar weg mocht, wél al bewezen heeft. Doet Huntelaar dan nog onder voor de dure Benzema?

UPDATE: Van Nistelrooy zegt dat het van de hand doen van spelers niets met hun kwaliteiten te maken heeft, maar puur met geld.

Volgens Pellegrini kan Van Nistelrooy gewoon concurreren met de andere spitsen.

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas