Van Gaal kan druk Duitse media niet aan

Ondanks dat Fred Rutten is gesneuveld ziet nu Louis van Gaal Duitsland als het beloofde land. Een sterke competitie bild3met grote spelers als Diego en Ribery. Achter die gouden bergen liggen de genadeloze media. Ze wachten op een zin of foto om iemand keihard af te maken. Ze fileren om het bloed te laten stromen zodat ze hongerige, sensatiebeluste lezers kunnen voeden.

Vraag het maar aan Fred Rutten of Jürgen Klinsmann. De laatste kwam na zijn vier – nul verlies tegen Barcelona in Bild (de boulevard krant bij uitstek) met de kop: “Nacht van de schande”. Klinsmann kon volgens de krant zijn koffers pakken. Een paar weken later was het zo ver, onder aanvoering van Bild had de media weer toegeslagen. Daarom is het tijd om eens te fantaseren wat er gebeurt als Louis naar Duitsland gaat.

Louis van Gaal stapt de zaal binnen. Lachend kijkt hij de aanwezige mensen van de pers aan. Snel worden er foto’s genomen door fotografen. Vrolijkheid en optimisme voeren de boventoon. Clubpresident Franz Beckenbauer (der Kaiser) lacht en introduceert van Gaal als de nieuwe trainer van de Rekordmeister. Hij praat over de grote prestaties die Bayern ooit heeft behaald. Dan begint hij over de nieuwe coach te vertellen, over zijn successen bij Ajax, Barcelona en AZ.

louisvangaal

Daarna mag van Gaal aan het woord komen. In gebrekkig Duits vertelt hij over hoe mooi hij deze club wel niet vindt. Zijn doel wordt om met Bayern mooi aanvallend voetbal te spelen. Zodra de journalisten vragen mogen stellen komt er meteen een pijnlijke vraag van Bild. Waarom zou u nou wel goed met vedette kunnen werken hoewel dat verschrikkelijk mislukte bij het Nederlands Elftal? Één oog van van Gaal trilt licht. Zijn hoofd lijkt te ontploffen en duidelijk is dat er weer eens een van Gaal momentje komt. In het Duits antwoord hij dat het een oerdomme vraag is. Proberen ze hem, Louis van Gaal nou uit de tent te lokken? Hij trekt een boekje uit zijn zak. U bent vanaf nu onzichtbaar voor mij! Wat is uw naam? De overdonderde journalist geeft zijn naam, die door van Gaal opgeschreven wordt. Der Kaiser kijkt nu wat minder vrolijk. Gaat van Gaal nu ruzie maken met een man van Bild? Nee toch…

“VAN GAAL KAN DE DRUK NIET AAN”

De kop liegt er niet om, van Gaal is nu al gehaat bij Bild. “Niet erg handig” denkt Der Kaiser als hij het leest. Hopelijk gaat vandaag de eerste training wat beter en gaat hij nu wat beter met de pers om.

bayern-training

Van Gaal loopt het trainingsveld af. Hij keurt de journalist van Bild, die hem gisteren een brutale vraag stelde geen blik waardig. Als de man een vraag stelt kijkt hij hem ook niet aan. Hij mag het van Truusje niet zeggen maar die journalist is wel een eikel. Truusje zei dat hij zich rustig moest houden! Alsof zij iets snapt van imago en de pers.

Weer een wedstrijd gaat verloren onder leiding van de Nederlandse trainer. Van Gaal geeft een klap op de camera. Speeksel vliegt uit zijn mond als hij roept dat het vierde verlies dit seizoen niet aan zijn spelers ligt. De cameraman is geschrokken maar filmt door om mooi materiaal te krijgen. “Mijn spelers zijn gewoon goed” buldert van Gaal. “Alleen die scheidsrechters hier willen dat we verliezen”. Ook hebben we geen geluk. En geluk heb je nodig in het profvoetbal. We hadden een penalty moeten krijgen toen Klose onderuit werd gehaald en die verdediger had rood moet krijgen voor de overtreding op Toni. Het is een schande! Een schande voor het voetbal!

riberybild

Vandaag is er een vergadering van de directie. Bayern heeft slechts drie van de van de eerste tien wedstrijden gewonnen. Drie wedstrijden werden gelijk gespeeld en de rest verloren. Ook melden sommige kranten dat enkele vedetten uit de selectie niet konden samenwerken met van Gaal. Ribery zou hem zelfs zwaar beledigd hebben door hem “Führer” te noemen.  Ook ligt van Gaal hij bij de pers niet goed, nu al. De titels van de kranten liegen er niet om. Bild is ondertussen met een groot onderzoek gestart wie van Gaal heeft benoemd. Ze vinden dat de mensen die hem hebben aangesteld ook moeten worden ontslagen. Der Kaiser kan slechts één ding doen om bestuurder te blijven bij de club van zijn dromen. Louis wegsturen voordat het te laat is!

vangaalbild1

Vandaag is via een persconferentie bekend geworden dat Louis van Gaal is ontslagen. De oorzaak zijn de resultaten. De kranten schrijven dat ze blij zijn voor de Bayern-fans dat deze soap ten einde is.

Misschien loopt het allemaal niet zo, maar als van Gaal naar Duitsland gaat voorspel ik veel problemen met de pers. Daarom raad ik Louis aan om niet voor zijn ego naar Bayern te gaan. Met de media op de loer is er meer kans op een mislukking dan op een succes…..

About Jasper