Trezegol heerst weer

Tien jaar was hij namens Juventus heer en meester in de vijandelijke zestien. Tot deze zomer. David Trezeguet kwam met de Italiaanse club tot overeenstemming om zijn contract te laten ontbinden. De Oude Dame, waarvoor ‘Trezegol’ 171 keer scoorde, werd van een grondige facelift voorzien, en daarbij was geen plaats meer weggelegd voor de Fransman. Inmiddels heerst Trezegol weer, ditmaal in Spanje.

e_trezeguet_hercules_300x30

Een spits van het kaliber van Trezeguet kom je niet elke dag tegen. Dat maakt zijn transfer van deze zomer des te eigenaardiger. Hij zocht zijn heil bij het kleine Hercules Alicante, promovendus in de Spaanse hoogste divisie. Waarom? Zijn vrouw Beatrice komt er vandaan. Het is duidelijk wie er de broek aan heeft in huize Trezeguet.

Maar er zijn meer redenen te bedenken voor deze transfer. De Fransman werd de afgelopen seizoenen bij Juventus behandeld als derderangsspits, iets wat zijn ego ongetwijfeld heeft aangetast. Nooit was hij die laatste seizoenen onomstreden. Hij wordt bij een club als Hercules gezien als een levende legende, en daar heeft Trezeguet behoefte aan.

Ook was er bij andere clubs het gevaar van het verwachtingspatroon dat een speler met een staat van dienst als die van Trezeguet met zich meebrengt. Bij een club uit de (sub-)top kan zijn positie daardoor snel ter discussie staan. Bij Hercules, dat al blij is als het niet degradeert, staat hij dat niet.

Dan is er nog het lekkere weer en de rustige cultuur. In Alicante is er zon, zee, strand en lekker eten. Piet Velthuizen weet er inmiddels van. Wat wenst een voetballer in de nadagen van zijn carrière nog meer?

Trezeguet bloeit dankzij al deze facetten weer helemaal op bij Hercules, en daar zijn ze in Alicante enorm blij mee. Drie goals in drie wedstrijden, twee afgelopen weekend. Zijn ploeg staat achtste, nadat confrontaties met Barcelona en Sevilla gewonnen werden. De cijfers spreken voor zich. Trezegol heerst weer.

Foto van ESPN.Deportes.com

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino