Touré geschorst na positieve dopingtest

Het is alweer een paar jaar geleden dat een grote voetballer tegen een schorsing vanwege dopinggebruik. Vandaag komt er helaas een nieuwe man bij in dit rijtje dopinggebruikers. Kolo Touré, de centrale verdediger van Manchester City, is namelijk door de Engelse voetbalbond FA geschorst voor zes maanden. Deze schorsing gaat echter met terugwerkende kracht in op 2 maart, de datum waarop hij een voorwaardelijke schorsing voorgeschreven kreeg vanwege een positieve test.

De watertabletten van zijn vrouw werden Kolo Touré fataal

De watertabletten van zijn vrouw werden Kolo Touré fataal

Uit het verslag van de FA blijkt dat de Ivoriaan niet heeft aan kunnen tonen dat hij geen doping heeft gebruikt. Wel wist hij ze ervan te overtuigen dat hij de doping binnen had gekregen via watertabletten van zijn vrouw. Tevens lijkt het er niet op dat hij de middelen gebruikt heeft om zijn sportieve prestaties te verbeteren. Hij heeft ook niet zijn best gedaan het gebruik van de verboden middelen te maskeren. Daarom heeft de FA besloten de aanvankelijke standaardschorsing van twee jaar te laten vallen en te kiezen voor een schorsing van een halfjaar. De komende twee jaar zal Touré echter wel intensief gecontroleerd worden op eventueel nieuw dopinggebruik. Welk middel bij de verdediger is gevonden, is niet bekend gemaakt.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter