Toto Schillaci wordt maffiabaas

Salvatore Schillaci heeft zijn beste voetbaljaren al een tijdje achter zich liggen. De voormalige international en held van het WK van 1990 stopte in 1999 als prof, en heeft sindsdien een voetbalschool geopend in zijn geboorteplaats Palermo. Dit jaar gooit hij het echter over een heel andere boeg. Hij wordt maffiabaas.

schillaci-salvatore

In het derde seizoen van de televisieserie ‘Squadra anti-mafia-Palermo oggi’ speelt de inmiddels 45-jarige Schillaci een maffiabaas op zijn geboortegrond. Hijzelf predikt echter een ander geloof. “Ik ben absoluut tegen de maffia.”

Zullen we hem ooit zien in een smoking op de rode loper in Cannes of Venetië? Zeg nooit nooit, zoals ook de carrière van de spits is gelopen. Vanaf het moment dat hij de ster werd tijdens het WK van 1990, is Schillaci nooit echt uit de spotlights verdwenen. Eerdere optredens in ‘Isola dei Famosi’, de Italiaanse versie van Expeditie Robinson, en ‘Amore, bugie, e calcetto’ smaakten volgens de ex-prof naar meer.

Inspiratie kreeg Schillaci van de klassiekers onder de gangsterfilms; The Godfather en Heat. “Deze wereld van acteren fascineert me. Ik heb nu echt een acteerrol te pakken.”

2706013-300x145

Schillaci met Robert de Niro

Naast zijn optreden op het beeldscherm, wordt hij ook nog wel herinnerd om de opmerking die hij maakte als speler van Juventus, op 11 november 1990. Schillaci kreeg het aan de stok met Bologna-speler Poli, en beet hem toe: “Ik laat je neerschieten.” De uitspraak bracht een controverse op gang rond zijn persoon. Twintig jaar later wil Schillaci er echt een streep onder zetten. “Poli stond op mijn tenen en spuugde in mijn gezicht. Ik heb een wedstrijd schorsing uitgezeten voor die uitspraak, hij kreeg er twee. Daarmee is het klaar.”

Zijn gevleugelde uitspraak heeft deze keer meer lading dan ooit, omdat het in de serie ook daadwerkelijk kan gebeuren. Hij is dit keer echt de baas.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino