Te groot voor het servet…

VVV-Venlo heeft haar Aziatische diamant al een tijdje ingeschaald op een prijs van tien miljoen euro. Dit doet de club ongetwijfeld om eventuele kopers af te schrikken. Jan van Dijk zegt dat zijn Honda de beste middenvelder van Nederland is. Weer zo’n tactiek om clubs te waarschuwen. De vraag is of Honda echt zo goed is, dat hij bij de Nederlandse top terecht kan.

honda

Het is wat, zo’n Japanner in Nederlandse dienst. Anders dan de probleemgevallen bij Feyenoord voelt Honda zich wel thuis in Nederland. Dit is een eerste gegeven dat deze voetballer wellicht wel kans van slagen heeft bij de nationale top.

Qua speelstijl heeft Honda veel weg van een andere Japanner die in Nederland voetbalde, Shinji Ono. Ono was de creatieve middenvelder van het Feyenoord dat de UEFA Cup won in 2002, maar kampte eigenlijk zijn gehele verblijf met blessures en chronische heimwee. Het was een speler die erg ver vooruit dacht, soms zelfs zo ver dat hij door ploeggenoten niet begrepen werd.

De middenvelder van VVV-Venlo is ook zo iemand, maar hij haalt bij VVV, dat in een lager baltempo speelt dan Eredivisieclubs, al een erg hoog rendement. De kans is dus groot dat Honda hier steeds net iets te laat is, waardoor hij een middenvelder wordt in de categorie Rasmus Lindgren en Hedwiges Maduro. Dat zijn middenvelders die het tempo uit een aanval kunnen halen, door hun trage reactiesnelheid en lange beslissingstijd.

Het kan echter ook de andere kant op gaan met Honda. Wie weet is hij de ontbrekende schakel bij het Ajax van Martin Jol, of de sergeant op het middenveld van Fred Rutten bij PSV. Vooralsnog is het gissen naar het plafond van deze Japanner, die zijn hoofd niet snel gek laat maken. Topclubs, halen deze man.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino