Strijd der titanen

De finale van de Champions League hoort het hoogtepunt te zijn van het voetbalseizoen. De afgelopen jaren leerden echter dat dit lang niet altijd het geval was. Dit seizoen was dit gelukkig bij voorbaat al anders. Het Manchester United van Cristiano Ronaldo nam het namelijk op tegen het Barcelona van Lionel Messi. Het ultieme podium om te bepalen wie van de twee titanen nou eigenlijk de beste is.

De titanen groeten elkaar

De titanen groeten elkaar

Nou stond dat bij mij eigenlijk van te voren al vast. Ik mag Ronaldo namelijk niet heel erg. Nou ja, lees maar gewoon dat ik een vreselijke hekel aan hem heb. Die gemaakte trucjes, zijn maniertjes, zijn gebaartjes, zijn oorbellen, zijn eeuwige jankpartijen en zijn egoïsme; ik haat het allemaal. Alles aan Ronaldo haat ik vanuit de diepste van mijn hart. Maar waarom eigenlijk? Ik heb geen idee, maar het is gewoon zo.

Daar zit ik dan aan het begin van de finale, samen met twee vrienden, die Ronaldo beter vinden dan Messi. De wedstrijd werd voor mij, als Messifan, een waar spektakelstuk. Als Barcelona de bal had, dan volgde ik de loopacties van Messi. Was de bal aan de andere kant van het veld, dan was Ronaldo altijd in mijn vizier. De laatstgenoemde leek het zelfs te gaan winnen van Messi, maar hij wist zijn kansen niet af te maken.

Messi juicht met Henry

Messi juicht met Henry

Aan de andere kant is het Messi, die met een vleugje genialiteit de wedstrijd openbreekt. Nadat hij weer eens bij zijn bewakers is weggelopen, legt hij de bal over twee meter terug op Iniesta. Doordat de defensie zich bezighield met Messi, kon Iniesta zo doorlopen en Eto’o bedienen; 1-0. Soms kan voetbal zo prachtig simpel zijn. De superioriteit van Barcelona en het doelpunt van Messi zelf, die daarna volgden zijn inmiddels een prachtig stukje historie.

Na afloop ga ik schrap zitten voor een huilende Ronaldo. Het is echter Messi die huilend in de armen van Sylvinho valt. Ondertussen schudt Ronaldo heel rustig en beleeft de handen van de spelers van Barcelona. Net op het moment dat ik me wil gaan ergeren aan de gebeurtenissen op het veld, komen de herinneringen terug van een fantastisch duel van het Barcelona van Messi. Sindsdien loop ik rond met een glimlach van oor tot oor. De nostalgische voetbalgedachte van Barcelona heeft namelijk gewonnen van het moderne voetbal van Manchester United en dat is wel zo lekker.

Barcelona met de beker

Barcelona met de beker

Reblog this post [with Zemanta]

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter