Sporting Limburg had geen kans van slagen

De fel besproken fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard tot Sporting Limburg is één van de meest besproken gebeurtenissen van afgelopen seizoen. Het ging uiteindelijk niet door, omdat de provincie Limburg geen geld in de fusieclub wilde pompen. Vanaf dat moment leken de grote problemen fataal voor Fortuna Sittard. De club verloor haar proflicentie en er moest een rechter aan te pas komen om die terug te krijgen. Uiteindelijk is het dus, zonder Sporting Limburg, vooralsnog goed afgelopen.

fclimburgnooit

Voor Fortuna is een doodlopende weg uiteindelijk open gegaan. De andere weg, de fusie, was naar mijn mening eveneens doodlopend omdat Sporting Limburg simpelweg geen kans van slagen had. De doelstelling van de fusieclub was om mee te draaien met de top van de Eredivisie: te belachelijk voor woorden.

De supporters van Fortuna Sittard en Roda JC zijn rivalen. Dat betekent dus dat ze totaal geen zin hebben om bij elkaar in het stadion te gaan zitten. Ook het feit dat de sfeer, historie en de liefde voor de club ineens verdwijnt, was in de ogen van veel fans onacceptabel. Het is dus wel duidelijk dat het merendeel van de supporters Sporting Limburg nooit zouden hebben gesteund. Het was zelfs zo erg dat ik sommige Roda JC fans heb horen zeggen dat ze dan zouden overstappen naar de andere Zuid-Limburgse club: MVV. Sportief gezien zou MVV er dus meer op vooruit gaan dan Sporting Limburg.

Een club heeft supporters nodig om te kunnen overleven. Zonder supporters krijgt een club nauwelijks inkomsten en al helemaal geen succes, en daarom is de bovengenoemde doelstelling van Sporting Limburg totaal onrealistisch. Het zou een leuke club zijn geweest in de Jupiler League, maar meer had er niet in gezeten.

About Koen