Sneijder moet zijn arrogante bek houden

Arme, arme Yolanthe. De schone dame had een roerig jaartje achter de rug en het nieuwe jaar ziet er ook niet al te rooskleurig uit. Ze heeft er een handje van de verkeerde keuzes te maken. Zo dacht ze presentatrice te moeten worden, jatte ze uit frustratie het huis leeg van volkslieveling Jan Smit en papte ze aan met de man die zonder pardon zijn vrouw en kind aan de kant zette. Het scheen dat ze haar man wat vaker thuis wilde hebben en dat ze heimwee had.

Andere mensen passen eigenlijk niet in het wereldje van Wesley Sneijder.

sneijder_holland

Tenminste, geen mensen die dingen van hem eisen. Dus geen vrouw met heimwee, een trainer die hem liever in een andere rol ziet of een medespeler die graag een vrije trap wil nemen. Inter-trainer José Mourinho herkent zichzelf in Sneijder en laat hem dan ook lekker de arrogante bal uithangen. Zo lang zijn ‘nummer tien’ zijn frustraties maar omzet in goed voetbal. Andere trainers als indertijd Ajax-trainer Ronald Koeman gingen tegen hem in en kregen het deksel op de neus. Sneijder bleek vanwege zijn kwaliteiten toch populairder bij het publiek dan de trainer. En Robin van Persie en Piet Velthuizen kunnen nog wel een boekje opendoen over de collegialiteit van het baasje Sneijder.

Eerlijk gezegd stoor ik mij normaal gesproken niet zo aan de ‘haantjes’ binnen de krijtlijnen. Zolang ze uiteindelijk voetballend hun prestaties leveren, mogen ze van mij alles doen. Cristiano Ronaldo, arrogant, verwaand, een player? Interesseert mij niks. Het is een buitengewoon goede voetballer, met kwaliteiten die ik bij andere spelers niet zie. Gooi dan maar gerust een extra strijkje gel door je haar heen hoor. Bij Sneijder ligt het echter anders. Hij frustreert overduidelijk zijn medespelers, die hier niet beter door gaan voetballen. Daarnaast haalt hij zichzelf ook regelmatig uit zijn spel, door zijn ergernissen af te reageren op tegenstanders of scheidsrechters. Het kwam hem in de topper Internazionale-AC Milan weer eens op een rode kaart te staan. Wat de ‘dappere’ Utrechter niet begrijpt is dat deze wedstrijd voor zijn club de belangrijkste wedstrijd van het jaar is en daarnaast in dit geval ook om op de koppositie in de Serie A ging. Je mag het gerust een ‘negen-punten-duel’ noemen. Maar nee, het ego van Sneijder was groter dan al het bovenstaande en de scheidsrechter kreeg er behoorlijk van langs. Met maar één terechte beslissing tot gevolg, de rode kaart.

Collega Hugo Borst roept al maanden dat we Sneijder thuis moeten laten tijdens het WK. Te arrogant, te verwaand, slechte invloed op de groep en daarnaast gevaarlijk wanneer het team voor hete vuren komt te staan. Met 10 man tegen Spanje, Duitsland of Brazilië win je sowieso niet meer. Thuis laten dus. Of Sneijder moet eens zijn arrogante bek houden…

About Dave