Vitesse is beter af zonder Edgar Davids

Edgar Davids en Vitesse komen niet tot een akkoord. Een verstandige keuze van de Arnhemmers. Hoewel Davids kwalitatief nog altijd een versterking is voor elke middenmoter uit de Eredivisie, zou Vitesse niet sterker zijn geworden van de komst van ‘De Pitbull’.

davids

De komst van Davids zou zorgen voor weer een speler binnen de selectie die de schijnwerpers op zich gericht weet te krijgen. Edgar Davids is een straatvechter; een knokker met een echte winnaarsmentaliteit, maar bovenal is het een speler met uitstraling. En juist dat zorgt in Arnhem al jaren voor onrust en problemen.

Vitesse heeft momenteel geen onaardig elftal staan met spelers als Piet Velthuizen, Paul Verhaegh, Lasse Nilsson, Santi Kolk en Nicky Hofs. Naast deze betrouwbare krachten heeft Theo Bos de beschikking over nog een aantal verfrissende spelers die in een wedstrijd wat extra’s kunnen brengen. De komst van Davids is kwalitatief dus niet noodzakelijk.

Serginho Greene zou juist wel een echte versterking zijn. Bij Feyenoord kwam de robuuste verdediger nooit uit de verf; stevige kritiek van supporters viel hem in Zuid regelmatig ten deel. Greene is een no-nonsense voetballer; hij staat er wanneer zijn trainer een beroep op hem doet. Bij RKC heeft hij al aangetoond meerdere wedstrijden achter elkaar van waarde te kunnen zijn voor een Eredivisieploeg. Als Theo Bos zijn vertrouwen durft te geven aan Greene, dan mag men spreken van een goed selectiebeleid. Hij past namelijk veel beter binnen de huidige selectie dan Edgar Davids.

nicky-hofs_1108639b

Vitesse heeft maar één probleemgeval binnen de selectie: de getalenteerde Nicky Hofs is de plaag van de Vitesse-selectie. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, maar Hofs is -net als Davids- een speler die de aandacht naar zich toe trekt. Bij ‘FC Hollywood-aan-de-Rijn’ levert dat grote problemen op. Als Theo Bos de controle wil behouden in de catacomben van het Gelredome, zal hij de controle moeten houden op spelers zoals Hofs.

Juist daarom is het een verstandige keuze om niet met Edgar Davids in zee te gaan. Theo Bos heeft zijn handen meer dan vol aan Nicky Hofs. Aan andere spelers zal het dit seizoen niet liggen… Een teamspeler zoals Serginho Greene zou daarentegen een echte versterking zijn voor de Arnhemmers.

About Rens