Robinho moet het nu waarmaken

qortuba

Op de laatste dag van de zomerse transfermarkt legde AC Milan met Robinho haar tweede grote versterking vast. De Braziliaanse dribbelaar was bij Manchester City op een zijspoor beland, en wilde na een verhuur aan ex-werkgever Santos niet meer terug naar de Eastlands. De mensen daar, met name trainer Mancini, begrepen hem niet, aldus Robinho. In Italië verwacht hij dat begrip wel te vinden. Één ding is zeker, Robinho gaat weer dansen. Is het niet op het veld, dan is dat wel in de talrijke discotheken die Milaan rijk is.

Robinho wordt in Milaan de derde Braziliaanse aanvaller in de ploeg van Massimo Allegri. Samen met Pato, Zlatan en Ronaldinho moet hij voor het sambavoetbal zorgen bij de Italiaanse grootmacht, die al even geen prijzen meer won. Dat gaat hij ook zonder meer doen. De samba danst hij sowieso ’s nachts, en het voetbal komt er in het weekend even tussendoor.

Het probleem bij Brazilianen is vaak dat ze van een feestje houden. Nou is daar op zich niks mis mee, maar als je profvoetballer bent, is het niet zo handig om tot in de late uurtjes aan de sterke drank te zitten. Robinho’s kersverse ploegmaat Ronaldinho wist zelfs Messi al eens aan het stappen te krijgen. Bij het kind van Santos is dat gedrag niet anders.

Daarnaast is er nog het opvliegende, emotionele karakter van Robinho. Op allebei zijn stops in Europa is de Braziliaan een splijtzwam in de selectie geweest. Zou dat bij AC Milan anders zijn? Of is er hier ook sprake van groepjesvorming en trekt hij, samen met Ronaldinho, anderen mee in hun gedrag naast het veld, waarbij drank en vrouwen belangrijker zijn dan de zorg voor je lichaam?

Bij vlagen is Robinho een zeer leuke voetballer, die met zijn acties het publiek op de banken kan krijgen, en door zijn snelheid een plaag voor iedere verdediging kan vormen. Het zou een meevaller zijn voor AC Milan als Robinho eindelijk die potentie zou tonen. De voetballer, die door Pelé bestempeld werd als zijn enige opvolger, heeft deze belofte nooit echt waar kunnen maken, mede door de problemen die hiervoor genoemd zijn. Het prijskaartje van de Braziliaan hangt daardoor ook hier weer als een molensteen om zijn nek.

Op zijn 26e is het ondertussen erop of eronder voor Robinho. Weet hij het nu wel waar te maken?

Slaagt Robinho bij AC Milan?

View Results

Laden ... Laden ...

Foto van Qortuba.org

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino