Penaltyspektakel brengt Everton zege

Soms heeft een voetbalwedstrijd alles wat het nodig heeft. Spanning, kansen aan beide kanten, doelpunten en een sensationele ontknoping. Blackburn Rovers-Everton was vanmiddag zo’n wedstrijd. Hoewel het niveau van beide ploegen niet al te hoog was, werd het vooral dankzij de scheidsrechter een wedstrijd om nooit te vergeten. Een wedstrijd waarin Everton in tegenstelling tot Blackburn Rovers niet faalde vanaf de strafschopstip.

Penaltydrama in Engeland

Het was invaller Mauro Formica die tot tweemaal toe een strafschop wist te forceren in de tweede helft. Eerst viel hij erg makkelijk over het standbeen van de jonge Barkley heen, waarna Blackburn Rovers de kans kreeg om vanaf de strafschopstip de voorsprong te pakken. Een fantastische reflex van Tim Howard voorkwam echter een treffer van David Hoilett. Toen Formica voor de tweede keer wel erg makkelijk een strafschop wist te versieren besloot hij zelf maar achter de bal te gaan staan. Opnieuw zegevierde het recht, want de Argentijn stuitte op de paal.

Je zou denken dat de wedstrijd voor Blackburn Rovers niet dramatischer had kunnen verlopen, maar in de blessuretijd kreeg de wedstrijd nog een laatste wending. Na een lange inworp kreeg ook Everton een heel erg gemakkelijk gegeven strafschop. Tot overmaat van ramp voor Blackburn Rovers faalde Mikel Arteta niet en stonden ze plots met lege handen.

Een klassiek drama. Hoewel het de supporters doet wanhopen, geven juist dit soort wedstrijden de voetbalwereld. Het verschil tussen een topseizoen en een rampseizoen is soms de penalty die niet in het net valt, maar tegen de paal rolt. Mocht Blackburn Rovers aan het eind van de rit drie punten tekort komen, dan zullen ze nog vaak terugdenken aan deze bizarre middag.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter