Overstroming van vreemde geruchten

Het is weer geruchtentijd. De teams formeren hun selecties voor komend seizoen, nadat Madrid de aftrap gaf met een financiële impuls op de transfermarkt. Veel geruchten verbazen me; niet omdat het gerucht niet zou kloppen, maar wel omdat ik de speler danwel de geïnteresseerde club niet begrijp. Waarom zou club-icoon Casillas bijvoorbeeld naar Manchester vertrekken, net nu zijn club grootse ambitie toont? En waarom zou Manchester hem willen met de beste keeper van de wereld onder contract?

casillas2

De Engelse tabloid meent te weten dat Manchester United zijn zinnen heeft gezet op doelman Iker Casillas van Real Madrid. Dat zou alles te maken hebben met de contractverlenging van Víctor Valdés bij Barcelona. vi.nl

Manchester United heeft met Edwin van der Sar één van de beste keepers ter wereld. Te oud? Wellicht, maar keepers kunnen lang mee. En mocht hij toch aftakelen, dan heeft United met Ben Foster (Engelse eerste doelman) en Tomasz Kuszczak twee uitstekende keepers achter de hand. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van Casillas? Of sterker, waarom zouden ze een matige doelman als Victor Váldes willen halen? Uit een poll op deze site bleek onlangs nog dan onze bezoekers Váldes zien als iemand die het voordeel van de twijfel krijgt omdat het een club-icoon is in Barcelona. Het is niet de topkeeper de United nodig heeft. Waarom halen ze Gomes niet, die mag vertrekken bij de Spurs?

Casillas heeft ook geen enkele reden om Madrid te verlaten. Hij is voor Madrid zoals Raúl en vergelijkbaar met Maldini, Gerrard, Totti en Neville als het gaat om clubliefde. Bovendien is het team flink aan het investeren om weer mee te doen om de prijzen.

vnistelrooy

Het transferbeleid van Real is sowieso weinig doordacht. Spelers als Huntelaar, van Nistelrooy, Sneijder en Robben zijn voor veel geld gehaald. Nu Madrid ze openlijk aanbiedt bij andere clubs, zullen ze er nooit meer de volle prijs voor kunnen vragen.

Huntelaar heeft het bij vlagen geweldig gedaan en kan voetballend voldoende toevoegen. Er is geen enkele reden hem te verkopen. Een fitte van Nistelrooy doet zeker niet onder aan David Villa en past waarschijnlijk nog beter in het systeem ook. Het is nog steeds één van de effectiefste spitsen van Europa.

Voor zowel Sneijder als Robben zijn flinke bedragen betaald door Madrid. Robben in vorm geldt nog altijd als de gevaarlijkste vleugelspits ter wereld, hij zou ook in het nieuwe Madrid niet misstaan. Het gaat alleen nog maar om namen en om verandering, voetballend vermogen lijkt er niet meer toe te doen.

Van Persie zou de opvolger moeten worden van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. Van Persie gaat nooit zoveel scoren als Ronaldo – en is ook een ander type speler, hij zou het niet waarmaken. Ook zou het Arsenal niet sieren om één van de publiekslievelingen naar de rivaal te laten gaan.

Ook de beste verdediger van Arsenal, Kolo Touré, lijkt te vertrekken, alleen dan naar Man City. De verdediger hoeft slechts 10 miljoen euro te kosten. Het zou een stomme zet zijn van Arsenal. De club heeft weinig grote, sterke verdedigers over. En zou Touré niet meer geschikt zijn voor Real Madrid?

Mirko Vucinic heeft een neusje voor de goal

Mirko Vucinic heeft een neusje voor de goal

Zoals er geruchten zijn waar ik over opkijk, zijn er ook geruchten van transfers die ik toejuich. Mirko Vucinic zou in beeld zijn bij Manchester United. Een fantastische spits en die  zeer goed bij een echte topclub als United uit de voeten kan. Ook Karim Benzema, die zich al jaren sterk profileert bij Lyon, zou niet misstaan bij United.

Javier Mascherano kan tekenen bij Barça, als 25 miljoen voor Liverpool voldoende is. De middenvelder is een geweldige stofzuiger, die uitstekend achter Iniesta en Xavi kan spelen.

aguero-forlan2

Wonderkind Aguëro met Forlan

Wonderkind Sergio Aguëro heeft de clubs voor het uitkiezen. Hij is toe aan een volgende stap, een echte topclub. In mijn ogen is de spits één van de grootste talenten ter wereld.

Everton gaat een slimme slag slaan met Sergei Ignashevich als opvolger van Joleon Lescott. De Rus is mentaal sterk en ervaren genoeg om moeiteloos de plek van Lescott achterin over te nemen.

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas