Oscar Pereiro Sio maakt carrièreswitch

Op 23 juli 2006 eindigde de Spanjaard Oscar Pereiro Sio zeer knap op de tweede plaats in het eindklassement van de Tour de France. Hij moest enkel Floyd Landis voor zich dulden. Enkele dagen na de Tour bleek echter dat Landis verboden middelen had gebruikt, waarop hij uit het klassement werd geschrapt. De UCI riep vervolgens Oscar Pereiro uit tot winnaar van de Tour van 2006. Sinds hij in 2008 een flinke smak tegen het asfalt maakte, is hij niet weer op zijn oude niveau geweest. Begin dit jaar beëindigde Pereiro Sio zijn wielerloopbaan. Nu besluit de Spanjaard om zijn profcarrière alsnog te verlengen, als voetballer welteverstaan.

Het absolute hoogtepunt van zijn wielercarrière is vanzelfsprekend de eindzege in de Tour de France. Toch zegt Pereiro Sio in de Spaanse krans AS dat het voor hem altijd een droom is geweest om profvoetballer te worden: “Spelen bij een voetbalclub is al van jongs af aan een van mijn dromen. Ik ben fit en enthousiast. Dit is een mooie uitdaging.”, zegt kersverse prof. Aanstaande maandag traint de multi-getalenteerde Spanjaard voor het eerst mee als speler van Coruxo FC. Een ploeg die uitkomt in de Segunda División B van het Spaanse voetbal. Pereiro hield al wel zijn conditie op peil bij de club.

Overigens kan Coruxa momenteel alle hulp goed gebruiken, want de ploeg staat momenteel veertiende in de competitie. Slechts één punt verwijderd van degradatienood. Ondanks het feit dat clubvoorzitter Gustavo Falqué erg tevreden is over zijn nieuwste aanwinst, begint de voormalig wielrenner in het tweede elftal: “Hij is fit. Ik denk dat hij aan de rechterkant het beste tot zijn recht komt. Voor ons is het natuurlijk geweldig dat iemand als Oscar zijn carrière wil voortzetten bij ons. Als voormalig wielerprof kan hij een goed voorbeeld geven aan de jonge spelers bij de club.”

Het is uiteindelijk maar de vraag of de Spanjaard van toegevoegde waarde zal zijn voor Coruxa FC. Is het misschien een marketingstunt van de voorzitter? We zullen in ieder geval nog even moeten wachten tot we daadwerkelijk van de talenten van Pereiro Sio kunnen genieten. Misschien is het voor hem een idee om Mino Raiola als zaakwaarnemer te nemen, en dan maar hopen dat Martin Jol snel een club vindt..

About Mario