Opeens weet je ‘t: je wordt VVV-fan

vvv-fansSinds enkele weken ben ik officieel VVV-fan. Mijn vriendengroep besloot deze zomer namelijk dat het lelijke eendje (maar gelukkig minder lelijk dan RKC Waalwijk…) uit de Eredivisie onze steun verdient. Zo gezegd, zo gedaan, voor zes euro ben ik de komende vijf seizoenen verzekerd van een clubcard.

Het is een stukje fietsen – van mijn woonplaats in het midden van het land tot aan de Duitse grens bij Venlo is een kleine 150 kilometer rijden – maar je moet wat voor je club over hebben. Venlo staat bekend om drie dingen: de Duitse grens, Geert Wilders én het legendarische “Alles heej is VVV”-clublied!

Een clublied om trots op te zijn, al zijn er die-hard fans die dit het enige echte club van Venlo vinden. Al even prestigieus.

Als nieuwbakken fan heb ik natuurlijk meteen een poging ondernomen om aansluiting te vinden bij mijn vrienden, de andere VVV-fans. Helaas schept een passie voor dezelfde club uit Venlo niet snel een band. Op het VVV-forum zien de forumbezoekers me voor iemand anders aan, iemand die ze liever kwijt dan rijk zijn. Ook mijn maatje die een warmer welkom had verwacht wordt vijandig bejegend… jammer, dáár komen we niet meer terug.

Onze support aan VVV is niet zonder gevolgen gebleven. Knap bleven we overeind tegen PSV en tegen koploper Utrecht wisten we ook gelijk te spelen. VVV is na drie wedstrijden gewoon nog ongeslagen en Honda staat zowaar bovenin de topschutterslijst! Wat een prachtige goal trouwens in de Domstad…

Mijn goede vriend uitgedost voor de wedstrijd

Mijn goede vriend uitgedost voor de wedstrijd

Samen met mijn maatjes, gewapend met VVV-muts en sjaal, trek ik binnenkort voor het eerst naar de Koel om de Venloosche sterren aan het werk te zien. We zullen de bezoekers een laten zien wat dat het kan spoken in de Koel. Waarschijnlijk zal dat de dag zijn waarop we onze eerste drie punten binnenslepen. Venlo kampioen!!!

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas