Mino Raiola heeft zijn transfers

Een paar dagen geleden berichtte Catenaccio al over de kwalijke invloeden van Mino Raiola binnen Ajax. De zaakwaarnemer van Martin Jol zou teveel macht krijgen binnen Ajax, omdat spelers uit zijn stal wel erg makkelijk richting de hoofdstad vertrekken. Vandaag werd deze hypothese nog eens bevestigd door de Telegraaf, die meldde dat zowel Mido als Daniël de Ridder het komende seizoen voor Ajax zullen gaan spelen. Toevallig, of misschien juist niet, staan beide spelers onder de begeleiding van Raiola.


Zo lijkt de zaakwaarnemer van Martin Jol zijn zin te hebben gekregen. Nadat hij door het afketsen van de transfer van Jol richting Fulham nog een beloning had misgelopen, is dat nu meer dan goed gemaakt. Twee spelers uit zijn stal onder contract zetten bij Ajax zou hem namelijk wel het één en ander hebben opgeleverd. Dat Raiola er met deze transfers niet slechter op wordt, mag in elk geval duidelijk zijn. Of het voor Ajax ook beter is, is nog maar de vraag. Beide spelers kwamen de afgelopen jaren amper uit op een hoog niveau en hebben een chronisch gebrek aan wedstrijdritme, wat hun aanpassing in Amsterdam niet zou bevorderen. Met de eventuele komst van El Hamdaoui wordt het voor Mido zelfs erg lastig om aan spelen toe te komen, terwijl hij wel een niet-EU salaris zou moeten verdienen. Als ze met één geniale actie Ajax richting Champions League helpen praat echter niemand daar meer over en heeft Ajax juist enorm geprofiteerd van het netwerk van Jol en Raiola. De tijd zal het leren.

Wat vind jij? Heeft Mino Raiola samen met Martin Jol teveel invloed binnen Ajax of valt het wel mee? En hoe zit het met Daniël de Ridder en Mido? Kunnen ze het niveau nog aan of worden het miskopen?

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter