Medelijden met libero Iker Casillas

Voor een keeper is een wedstrijdje waarin hij veel te doen krijgt op zijn tijd wel lekker. Je kan jezelf dan laten zien en belangrijk zijn voor je elftal. Afgelopen zaterdag had ik echter medelijden met Iker Casillas. Toch één van de beste keepers ter wereld, maar ook hij kon de vernedering van Real Madrid door rivaal Barcelona niet voorkomen. Hij had iets te veel te doen… niet alleen keepen, hij speelde onbedoeld ook voor laatste man

barcelona_realmadrid

En dat is volledig toe te schrijven aan de superioriteit van het Catalaanse elftal. Het aanvalsspel van Barça is dit seizoen indrukwekkender dan ooit. In Madrid scoorden ze hun 100e competitiedoelpunt van dit seizoen en daarmee halen ze een gemiddelde van zo’n drie doelpunten per wedstrijd.

Keer op keer faalde de Madrileens verdediging. Henry was gewoon te snel voor Sergio Ramos. Met name bij de eerste goal was het schrijnend om te zien. Terwijl Thierry Henry al lang vertrokken was, probeerde Sergio Ramos met een hopeloze omhaal de steekpass nog te keren. Het zag er wat onbeholpen uit, en dat was het ook. Hij miste finaal, Henry staat één op één met Casillas en maakt het schitterend af.

Ook bij de derde goal van Barça stond Casillas er alleen voor. Een blunder in de opbouw van Madrid, Xavi tikt de bal handig naar Messi die één op één komt met die arme Casillas. De vierde goal is een herhaling van de eerste. Henry is Sergio Ramos opnieuw te snel af, Casillas probeert als een ware laatste man de fout nog te herstellen, maar is te laat.

Ook bij de vijfde goal blijkt de Madrileens verdediging als gatenkaas. De vraag is of Barça nou zou goed, of de verdediging van Mardrid zo slecht is.  Ik heb in ieder geval te doen met Casillas, die machteloos moest toekijken en uitstekend stond te dweilen.. maar wel met de kraan open.

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas