Komen we nou nooit van Gullit af?

Ik had de goede hoop van Ruud Gullit af te zijn nadat hij Feyenoord gesloopt had en het bij LA Galaxy mocht verprutsen. De slechtste manager uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis dook vandaag weer op. Hij haalde uit naar Guus Hiddink en Johan Cruijff. Ten onrechte.

gullitpa_468x590

Gullit neemt het Hiddink en Cruijff kwalijk dat ze geen ambassadeur willen spelen voor het kandidatuurschap van het WK in Nederland en België in 2018. “Als je hiervoor gevraagd wordt, moet je het gewoon doen”, aldus Gullit. Ruud, ik zal het je uitleggen: dat hoeft helemaal niet. Niet iedereen is werkloos, in tegenstelling tot jijzelf hebben Cruijff en Hiddink wel zinnigere dingen te doen.

Gullit ziet het promoten van WK in eigen land als “erebaantje” dat je doet “omdat je graag wilt dat het WK naar Nederland komt”. Misschien heeft Gullit nog niet door dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen het WK in Nederland wil. Het is leuk voor een keertje, zolang het duurt (een maandje), maar uiteindelijk levert het Nederland helemaal niets op. Ondertussen zijn er wel miljarden in het evenement gepompt die wij, als samenleving, nooit meer terugzien. Hoe groot is het deel van die miljarden trouwens die Gullit opstrijkt voor zijn ambassadeurisme?

Ik kan me er alles bij voorstellen dat Hiddink en Cruijff geen zin hadden in een hijgerig ambassadeurschap onder Ruud Gullit. Beide heren hebben eisen gesteld aan hun ambassadeurschap, waar Gullit het niet mee eens was. Dus werden ze het niet. Een beetje flauw van Gullit om hen via de pers nog een trap na te geven. Ruud, schaam je!

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas