Klappen voor je geld: Marko Pantelic

pantelic-klapt1Overtuigend is Marko Pantelic nog niet geweest. Sinds zijn komst staat de langharige Serviër onder grote druk. De fans zien hem als een miskoop en schofferen hem vaak. De media zien hem als een houten Klaas, die vooral bezig is om het salarisbudget van Ajax om te hakken. Pantelic staat bij iedereen ter discussie.

Hij scoort, werkt hard, maar is nog niet opvallend. Het is nog niet de Ajax-spits uit het rijtje Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Shota Arveladze en Klaas Jan Huntelaar. Marko hoort in het rijtje Stefan Petterson, Nikos Machlas en Angelos Charisteas. Een goede aanvaller, maar geen dragende speler. Geen absolute goalgetter of aanspeelpunt. Een spits met een neusje voor de goal. Meer niet.

Zelf ziet hij overigens geen probleem. Pantelic wil een nieuw contract. En, omdat hij toch alweer het net een paar keer heeft laten bollen, verwacht hij wel een fikse salarisverhoging. Bij een topspits, die Ajax wel even kampioen kwam maken, hoort namelijk een goed gevulde bankrekening. Veel supporters reageerden verbaasd. En zijn dat eigenlijk nog steeds. Want waar haalde de Serviër het lef vandaan? ‘Laat hem eerst maar eens topscorer worden’ en ‘Voor hem drie anderen, zelfs met zijn huidige salaris’ hoorde ik fans al zeggen.

Zelf ben ik minder negatief. Marko Pantelic heeft een beetje mijn hart gestolen. In een vorige column sprak ik al mijn bewondering voor hem uit. De aanvaller is namelijk mijn favoriete punt van spot. Er is niemand zo irritant in het veld aanwezig als deze nummer negen. De bal springt vaak van zijn voet, zijn startsnelheid is veel te laag en zijn schoten zijn vooral optimistisch te noemen. Daarnaast klapt hij voor elke mislukte voorzet, pass en schot. Duimpjes in de lucht en klappen maar.

Ontzettend vervelend. Helemaal wanneer je er op gaat letten. Van de zeventig minuten die de aanvalsleider speelt, staat hij er vijftig te klappen. Het is een soort van tic. Maar waar ik hem er een maand of twee geleden voor kon afschieten, zie ik er nu de humor van in. Nu het kampioenschap vergeten zaak is, richt ik mij op het afschieten van grote namen. En dat kan met zulke acties.

Vandaar dat ik Pantelic een nieuw contract gun. Wel zou ik een speciale bonus toevoegen. Hij behoudt zijn huidige salaris en krijgt per applausbeurt betaald. Zo werkt hij aan het teamgevoel, en kan ik mij lekker blijven ergeren. Twee vliegen in één klap.

Ook in Duitsland stond het gedrag van Pantelic ter discussie

About Mascini

Leander is een schrijver, columnist, blogger én wielrenner. Hij schrijft wat hij vindt en is niet bang om tegen heilige huisjes aan te schoppen. Niets ontkomt aan zijn vaak ongefundeerde kritiek. Zijn doel: de mensen vermaken. Zijn motto: spreken is zilver, schrijven is goud. Zijn droom: De Tour de France winnen.