Kevin, doe ons allen een plezier

Het leek er al een tijdje aan te komen, maar nu heeft Niko Kovac dan toch aangegeven dat hij de kicksen opbergt. Na een goed seizoen dat afgesloten werd met een kampioenschap bij Red Bull Salzburg, een fijn moment om te stoppen. Maar goed seizoen of niet, als het beste eraf is kan je als prof zijnde maar beter een stapje terug doen. En met een stapje terug bedoel ik niet van Wolfsburg naar Feyenoord zoals Kevin Hofland, maar bijvoorbeeld van Feyenoord naar het vierde elftal van vv Steenbergen zoals Pierre van Hooijdonk.

hofland

Niet iedere voetballer is gelijk, dat spreekt voor zich. Dat betekent ook dat de ene voetballer eerder uitgespeeld is als de andere, alleen dringt dat niet tot iedereen door. Het is in Nederland algemeen bekend dat Kevin Hofland niet goed genoeg is voor een club als Feyenoord, terwijl hij wel één van de grootverdieners is.

Jaap Stam keerde terug naar Nederland en kwam bij Ajax terecht, een leider in de achterhoede kon Ajax wel gebruiken. Maar Jaap leverde zijn contract in bij Ajax na ruim 30 wedstrijden. Hij was een speler die het van zijn inzet moet hebben, hij kon niet meer 100% geven dus hij koos de beste oplossing voor zowel Ajax als zichzelf. Stam keek naar zichzelf en nam een dapper besluit. Blijkbaar is meneer Hofland er nog steeds van overtuigd dat hij van toegevoegde waarde is voor Feyenoord.

hoflandq
Als Kevin Hofland het beste voor heeft met zowel zichzelf als met Feyenoord, dan stopt hij met voetballen. In ieder geval bij Feyenoord. Als ik in zijn schoenen had gestaan had ik ze direct uitgetrokken in de Kuip, vervolgens had ik mijn koffers gepakt en een enkeltje Doha geboekt. Maar als Hofland zich zo profileert in de Eredivisie willen ze hem bij Al-Arabi SC vast ook niet meer hebben. Dus Kevin, doe het niet alleen voor ons, maar vooral ook voor jezelf. Ik zal uitkijken naar de persconferentie deze zomer waarin je het heugelijke nieuws met ons allen deelt.

About Mario