Italianen gaan voor nieuwe wereldtitel

Tijdens dit WK zal Catenaccio op de dag van de eerste wedstrijd van een poule een analyse posten. Hierin wordt dieper ingegaan op de landen die in de poule vertegenwoordigd zijn en ook alvast een voorspelling gegeven van de eindstand in de poule. Vandaag aandacht voor Poule H, waarin wereldkampioen Italië het op zal nemen tegen Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland. Weten de Italianen opnieuw de wereldtitel binnen te halen?

De Italianen vieren hun wereldtitel

De Italianen vieren hun wereldtitel

Italië
De Italianen reizen af naar Zuid-Afrika als de huidige wereldkampioen en het valt te verwachten dat ze ook dit toernooi vol voor de zege zouden gaan. Zoals Italianen eigenlijk altijd goed zijn op eindtoernooien. Zo haalden men in 2008, ondanks de 3-0 nederlaag tegen Nederland, de halve finale van het EK. De huidige selectie is weliswaar niet van een enorme individuele klasse, maar de Italianen toonden al vaker aan dat je niet per se topspelers hoeft te hebben om ver te komen op een toernooi. Daarnaast heeft men zeker achterin met sterkhouders als Chiellini en Buffon een prima organisatie staan. De Italianen zullen dus ook wel redelijk eenvoudig doorstoten naar de volgende ronde.

Paraguayparaguay
Het nadeel van de Zuid-Amerikaanse landen is dat ze, als het niet Brazilië of Argentinië is, niet echt serieus genomen worden. Toch is ook Paraguay een prima elftal. Zo won men in de kwalificatie in eigen huis van Brazilië en wist men ook een punt te pakken tegen de Argentijnen. Dat is niet verwonderlijk, aangezien de selectie toch wel enige kwaliteit heeft. Zo hebben ze oud-NEC’er Edgar Barreto als de grote leider op het middenveld. De meeste kwaliteit zit echter in de voorhoede van de Paraguayanen, want niet elk land kan voor de voorste posities kiezen uit Cardozo, Valdez en Santa Cruz.

Slowakije
Samen met Slovenië vormt Slowakije het meest onbekende duo uit Europa. Niet voor niets worden deze twee landen nog vaak door elkaar gehaald. De Slowaken wisten zich, ondanks dat ze nog redelijk onbekend zijn, toch overtuigend te plaatsen voor het wereldkampioenschap. De ploeg verloor weliswaar tweemaal van Slovenië, maar eindigde toch bovenaan in zijn groep. In aanloop naar het WK liep het in de oefenwedstrijden nog niet fantastisch, maar dat kan op het WK zomaar weer anders zijn. Zeker met spelers als Martin Skrtel, Marek Hamsik en Miroslav Stoch.

Nieuw-Zeeland
Het is geen gewaagde uitspraak om te zeggen dat van de landen die meedoen aan dit WK, Nieuw-Zeeland één van de mindere is. De mannen van Richard Hebbert plaatsten zich voor het WK naar zeges op landen als de Fiji eilanden en uiteindelijk een 1-0 zege op Bahrein over twee wedstrijden. De selectie is echter kwalitatief heel erg matig en het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat we verrassingen gaan zien van de mannen van Hebbert. Toch wist men in de voorbereiding te winnen van Servië en kan onderschatting nog steeds dodelijk zijn. Werken kunnen ze namelijk wel in Nieuw-Zeeland.

Voorspelling:
1. Italië
2. Paraguay
3. Slowakije
4. Nieuw-Zeeland

De regerend wereldkampioen start redelijk stroef aan het WK, maar komt heel erg langzaam op gang. Eenmaal goed en wel in het toernooi weten ze alsnog de eerste plaats te bemachtigen. Ook Paraguay gaat niet flitsend van start, maar wanneer Cardozo weer topfit is gaat het enigszins lopen bij de ploeg uit Zuid-Amerika. Hierdoor gaat Slowakije, dat lang uitzicht had op de volgende ronde, alsnog naar huis. Nieuw-Zeeland eindigt, waarschijnlijk zonder punten, op de laatste plaats.

©Reuters-Eerste foto

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter