Internazionale trots?

Wesley Sneijder is boos. Onze landgenoot wil niet weg bij Real Madrid en vechten voor zijn plaats in de selectie, maar door de vele aankopen van afgelopen zomer is de Madrileense club genoodzaakt om enkele spelers te verkopen, om zo tot het maximale aantal van 25 selectiespelers te komen. Omdat er nu nog 28 spelers over zijn, betekent het dat er nog drie spelers verkocht moeten worden. Hun namen? Alvaro Negredo (die waarschijnlijk naar Sevilla gaat), Rafael van der Vaart (die volgens de Spaanse club al een akkoord heeft met een club) en Wesley Sneijder.
sneijdert1
De beoogde bestemming van de geboren Utrechter is de Italiaanse topclub Internazionale. In navolging van Klaas-Jan Huntelaar wordt er dus een tweede Nederlander zonder pardon de deur gewezen door Real Madrid, naar een club die ze zelf niet voor het uitzoeken hebben. Moet Sneijder hier echter wel boos om zijn?

In mijn optiek zou hij zijn woede ten eerste niet zo publiekelijk moeten uiten. Bovendien is Inter Milan een mooie nieuwe club voor de spelverdeler, want als er iets is dat Inter al jaren mist, dan is het een type Sneijder. Een speler die met een individuele actie de wedstrijd kan beslissen, die het speltempo bepaalt en aanvallen opzet. In de laatste seizoenen hebben de neroazzurri diverse middenvelders gehad die deze taken op zich moesten nemen, maar telkens bleken ze niet de pure spelmaker te zijn die men zocht. Men neme een Stankovic, een Cambiasso, een Luis Jimenez en ook flankspelers als Figo en Quaresma.

Sneijder kan het missende puzzelstukje zijn, waardoor Inter Milan eindelijk ook Europees een rol van betekenis kan spelen. Met de transfer van Eto’o voor Zlatan hebben ze in de voorhoede in ieder geval aan dynamiek gewonnen. Tel daarbij op dat ze van huis uit een solide organisatie hebben, met generaal Cambiasso als ordebewaker en Marco Materazzi als slager achterin, en een handvol talenten, waarvan Mario Balotelli en Davide Santon de bekendste exponenten zijn, en de toekomst voor Inter zou wel eens zeer rooskleurig kunnen zijn.

Als Inter Milan je wil hebben, zeg je niet zomaar nee, zeker niet als je daar een grote meneer wordt onder een gerenommeerd coach als José Mourinho.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino