Hoe overleef je de Premier League?

Hoeveel punten heb je nodig om niet te degraderen uit de Engelse Premier League? En hoeveel goals maakt de kampioen? Dit soort vragen kan je nu makkelijk beantwoorden met een briljante interactieve visualisatie die werd gepubliceerd op Vizwiz. Een prachtig stuk speelgoed voor voetbalfans.

In de visualisatie kan je allerlei dingen zelf instellen. Je kunt bijvoorbeeld elke club los onderzoeken, maar ook het grotere geheel bekijken. In de afgelopen tien seizoenen heeft Manchester United (niet echt verrassend, maargoed) gemiddeld de eerste plaats in de competitie behaald. Chelsea 2e, Arsenal 3e en Liverpool 4e.

De visualisatie laat mooi zien dat het aantal punten dat een team haalde waarmee het landskampioen werd, door de jaren sterk verschilt (van minimaal 80 tot 95). En ook tussen het beste en slechtste doelsaldo van een kampioen (+40 en +71) zitten behoorlijk wat doelpunten verschil.

Let voor de lol ook even op de lange lijst met degradatie-waardige teams, die laat zien dat er steeds andere clubs promoveren en degraderen vanuit de Premier League.

 

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas