Het stadion van toen…

Stadions zijn misschien wel het mooiste van een voetbalclub. Het is de ziel en het laat zien wat voor club je bent. In een stadion komen de fans bijeen om hun club naar de overwinning te schreeuwen. Met weemoed denken veel supporters terug als ze denken aan het oude stadion van hun club. Ik denk terug aan zulke stadions, vandaag blik ik terug op het oude stadion van Arsenal, Highbury.

highbury

Highbury werd verlaten nadat Arsenal naar het nieuwe onderkomen ging genaamd Emirates Stadium. Van een stadion met een schitterende naam naar een stadion met een sponsornaam. Highbury was een ontzettend oud stadion, het werd namelijk gebouwd in 1913. Het was dan ook een stadion met klasse en waar het voetbal echt tot leven kwam. De prijs voor dit schitterende onderkomen was op dat moment 125 duizend pond. Dat is veel minder dan de 430 miljoen pond die het Emirates kostte! In 1930 kwam er een uitbreiding ter waarde van 175 duizend pond. Vijf jaar later was het hoogste toeschouwersaantal ooit bij Arsenal, 72.395 man stond de wedstrijd tegen Sunderland te bekijken. Eind jaren negentig was er nog een renovatie. De prijs was een slordige tweeëntwintig en een half miljoen pond.

Laatste wedstrijd op Highbury

Laatste wedstrijd op Highbury

Highbury stond onder andere bekend om zijn kleine veld, het was slechts 101 meter lang en maar 67 meter breed. Iets anders wat erg leuk aan Highbury was waren de straatjes eromheen, door de vele pubs en restaurantjes in de buurt was het een echt avondje Arsenal. Ikzelf vergeet het stadion bijvoorbeeld nooit door de eekhoorn die over het veld liep tijdens de Champions League. Ook de schitterende goals die Dennis Bergkamp er heeft gescoord blijven in mijn hoofd hangen.

_41577732_squirrel_ap

Dit is een filmpje waarin alles perfect inbeeld wordt gebracht. Zie de prachtige goals die ooit gescoord zijn nog een keer terug of kijk nog een keer naar de mooie tribunes waar fans aan het juichen zijn.

About Jasper