Het scoutingslijstje van Zwart (I)

Iedereen die vaak naar voetbal kijkt, ziet wel eens een speler met potentie. Ook ik, Pieter Zwart, ontdek wel eens een speler. Nou leek het mij wel aardig om wekelijks mijn ontdekkingen met jullie te delen. Deze week heb ik alvast drie spelers geselecteerd, die wat mij betreft op een hoger niveau kunnen spelen. Ik hoop dat jullie er veel plezier aan hebben.

Is hij de nieuwe Drogba?

Is hij de nieuwe Drogba?

Michael Eneramo De eerste speler, die ik graag bekend wil maken onder een groter publiek, is Michael Eneramo. Deze speler is volgens mij namelijk een potentiële topper. Ik zag hem invallen tijdens Frankrijk-Nigeria en hij viel mij direct op. Er stond namelijk niet zomaar een speler langs de lijn, maar werkelijk een beest. Ook tijdens de wedstrijd liet hij in een paar minuten zien dat hij over grote klasse beschikt. Na wat nazoekwerk bleek Eneramo meer goede wedstrijden gespeeld te hebben. Hij is namelijk de grote ster van de Tunesische competitie. Hij is er zelfs topscorer, ondanks dat hij vaak op het middenveld wordt opgesteld. Wat mij betreft is Eneramo echter een potentiële topspits. Hij is namelijk sterk, technisch, niet van de bal te krijgen en hij heeft zelfs een enorm neusje voor de goal. Kortom: de ideale spits. Ik zou iedere Nederlandse club dan ook willen adviseren te kijken naar deze Nigeriaanse speler. Eneramo is namelijk een paar miljoen goedkoper dan bijvoorbeeld Marcus Berg. Vincent Enyeama Mensen die wel eens Football Manager gespeeld hebben, zullen Enyeama wel kennen. Voor degene die nog onbekend met hem zijn zou ik even een introductie geven. Enyeama is een Nigeriaanse doelman, die uitkomt in de Israëlische competitie. Afgelopen dinsdag zag ik hem voor het eerst in het echt spelen. Ook daar maakte hij meteen een goede indruk op me. Hij is misschien wat kleiner dan de gemiddelde doelman, maar dat compenseert hij met zijn enorme sprongkracht. Daarnaast kan hij altijd het verschil maken voor zijn elftal door zijn enorme atletisch vermogen. Ik zou zeggen: een aanbeveling voor bijna iedere club ter wereld. Zocht Feyenoord niet nog een doelman? Sandor van der Heide Ook Sandor van der Heide is al iets bekender onder het grote publiek. Daarnaast is hij ook als enige in deze lijst geen talent meer te noemen. Sterker nog; Van der Heide is inmiddels al 31. Toch speelt hij nog op een te laag niveau. Van der Heide is namelijk veel te goed voor Cambuur Leeuwarden. Met zijn techniek, individuele actie en inzicht zal hij een aanwinst zijn voor iedere middenmoter in de Eredivisie. Het wordt dan ook tijd dat een club dat inziet en de rechtspoot een kans gunt in de Eredivisie. Het staat namelijk buiten kijf dat Van der Heide het niveau van de Eredivisie aankan.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter