Het moet niet gekker worden

Vanochtend uitte ik een column al mijn kritiek op de organisatie en opzet van de Afrika Cup, maar nu maakt de organisatie zich pas echt compleet belachelijk. Togo mag namelijk de komende vier jaar niet meer meedoen aan de Afrika Cup. Geheel terecht natuurlijk, want als je niet meer mee wilt doen als na een aanslag slechts drie begeleiders van je elftal overlijden en maar één reservekeeper in coma belandt, dan ben je ook wel erg flauw bezig. Ze hadden zich er gewoon overheen moeten zetten en mee moeten voetballen, althans volgens het oordeel van de CAF.

Adebayor zoekt naar antwoorden

Adebayor zoekt naar antwoorden

De spelers van Togo hebben inmiddels ook gereageerd op de straf. „Na alle ellende maakt men het ons ook nog eens onmogelijk gewoon weer te voetballen’”, meldde middenvelder Thomas Dossevi. „Op deze manier worden we helemaal kapot gemaakt.” Omgekeerd heeft Togo inmiddels ook besloten stappen te gaan ondernemen. Een advocaat de voetbalbond aanklagen voor de gebrekkige beveiliging tijdens het toernooi. Helaas zullen de criticasters allemaal wel weer monddood worden gemaakt, onder het motto dat er zoveel moois plaatsvindt tijdens de Afrika Cup. Voor mij zijn er echter grenzen en die zijn nu bereikt. Of moet eerst een topspeler als Essien worden opgeblazen? Ik mag hopen van niet.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter