Het is niet veel Snoeks

Ik doe minder belangrijk werk dan een buschauffeur, zei hij laatst in de VI. Onbewust maakte Frank Snoeks hiermee duidelijk wat hij nou eigenlijk voorstelt. Deze man, bewierookt door de NOS, slaagt er keer op keer in om alle spanning uit een wedstrijd te halen met zijn commentaar. Gek genoeg heeft Frank Snoeks erg veel fans in Nederland, want hij werd in 2008 door 50% van de AD Sportwereld lezers verkozen tot beste voetbalcommentator in Nederland. Hij, die schijnbaar altijd de gedachten van een sporter kan lezen, die bij nagenoeg elke gevaarlijke aanval eerst nog zijn verhaaltje moet afmaken, is de beste voetbalcommentator in Nederland? Niet voor mij.

frank-snoeks
Iets waar ik me mateloos aan kan ergeren is dat Frank Snoeks altijd weet wat de voetballer denkt. Zo wist hij tijdens de afdroogpartij van Nederland tegen Italië tijdens het afgelopen EK te vertellen dat Italië nergens meer heen durfde en zelfs geen zin meer had om te douchen. Ook tijdens de afgelopen Champions League finale wist Frank Snoeks de wedstrijd weer te vergallen voor mij. Telkens vult hij in wat spelers wel niet zullen denken, en zijn zogenaamd leuke anekdotes sloegen ook kant nog wal. Het is toch onbegrijpelijk dat deze man al de grote finales becommentarieert en dat er slechts weinigen zijn die protesteren. Bijna wekelijks lees ik in de VI dat er weer iemand is die Frank Snoeks de beste commentator vindt, omdat hij zo’n gevoel voor humor heeft en zo luchtig over voetbal kan praten.

Gelukkig zijn er ook mensen die er hetzelfde over denken als ik. Mensen die zich ook storen aan zijn belachelijke commentaar, zijn afgrijselijke gevoel voor humor en zijn ongeïnspireerde, monotone manier van praten. Zo is er een anti-Frank Snoeks hyve, en werd er tijdens het EK keihard gitaar gespeeld in zijn oortelefoontje door een paar hackers. Het lijkt erop dat de óf fan bent van Snoeks, óf dat je een ware hekel hebt aan hem. Ik kies in ieder geval voor het laatste, maar wat vinden jullie van Frank Snoeks?

About Barend