Het ego van Bodul

Sparta Rotterdam is gedegradeerd. De Spartanen, al sinds 1888, werden nog gespaard door het genadige Helmond Sport, inderdaad de nummer tien van de Jupiler League. Maar Excelsior, nota bene stadsgenoot, heeft nu alsnog het vonnis geveld over de rood/wit gestreepten uit Rotterdam-West.

bodul

Naast dat het voetbal van Sparta niet om aan te gluren was, heeft het team vooral geleden onder het ego van Darko Bodul. Bodul is de beste speler van Sparta. Tenminste, dat vindt Darko Bodul. De Ajax-huurling werd steevast opgesteld, hoe slecht hij ook presteerde. Echter het ego van de jongeling paste afgelopen donderdag zelfs niet in het stadion van Excelsior. Andermaal speelde de huursoldaat als een natte krant en haalde De Mos hem, ook voor eigen bestwil, nog voor het uur na de kant.

En toen begon de Bodul-show pas echt. Met een gezicht dat op onweer stond sjokte hij naar de kant, waar publiekslieveling Charles Dissels klaar stond om in te vallen. Een handje kon er nog net vanaf, terwijl assistent-trainer Martin Koopman bijna omver werd gelopen. Linea recta naar de kleedkamer ging de eergevoelige aanvaller.

Er schijnt in huurcontracten te kunnen staan dat, indien de speler fit is, deze altijd moet spelen. Darko Bodul speelt echter vooral tegen zijn ego, dat hij maar niet kan bekoren. Z’n acties lukken niet, z’n medespelers pruimen hem niet en de aanvaller heeft slechts één doelpunt achter zijn naam staan in 24 wedstrijden. Voor de club Sparta Rotterdam was het beter geweest wanneer Aad de Mos eerder een keer door zijn haar had gestreken, voor één keer zijn verstand had gebruikt en diva Bodul vriendelijk had gevraagd op de bank plaats te nemen. Want uiteindelijk kan niemand groter zijn dan de club. Zelfs het ego van Darko Bodul niet…

About Dave