Het begin van een sprookje?

Anderlecht heeft nu ook zijn eigen Milan Jovanovic. De 22-jarige Brit Paul Taylor wordt de Jovanovic van Montegnée genoemd, de eerste provincialer waar paars-wit hem ging halen. De talentvolle aanvaller kreeg zijn opleiding bij Liverpool, maar na een transfer naar Manchester City stopte hij drie jaar met voetballen. Sinds juni speelt hij bij de Waalse eersteprovincialer Montegnée, ondanks een aanbod van Notthingham Forest. Straks verdedigt hij de kleuren van de nummer 1 uit de Jupiler Pro League. Het begin van een mooi sprookje?

25600

Het had niet veel gescheeld of Taylor voetbalde bij Standard Luik. Hij testte al bij de Luikse ploeg, maar Anderlecht bood hem meteen een contract aan. Het seizoen 2009/2010 zal hij wel niet meer mogen spelen voor RSCA. Maar de Engelse spits vindt het al een hele eer dat hij bij paars-wit mag tekenen. “Een droom die in vervulling gaat”, zei hij een paar dagen eerder. Maar zo normaal is zijn transfer niet. Hij stopte met voetbal wordt hier en daar geschreven. Dat klopt, van zijn 15e tot zijn 18e werkte hij, maar bij amateurclub Vauxhall Motors tekende hij in 2007 een nieuw contract. Een jaar later werd hij zes maanden verhuurd aan Chester City. Dit is het sprookje van een jongen die drie jaar geen bal raakte. In oktober 2008 werden zelfs sporen van cocaïne in zijn bloed gevonden. De jongeman werd zes maanden geschorst. “Ik heb het geprobeerd op mijn 21ste verjaardag met een paar vrienden”, bekende Taylor. Een vergissing zegt hij nu. Weten ze bij Anderlecht wel wie ze binnen halen?

Bij Chester City was hij trouwens niet altijd een brave jongen. Nadat hij niet kwam opdagen voor een wedstrijd tegen Gillingham besloot de club hem te schorsen. Het was al de derde keer dat hij niet kwam opdagen. Chester stond toen op het punt om hem aan te kopen, maar bedacht zich. Meer zelfs, zijn huurcontract werd meteen stopgezet. Het begin van een hele discussie. Zijn club Vauxhall Motors had een akkoord met Chester over een transfer en eiste dat die doorging. Aan het begin van het seizoen werd Taylor nog getipt als revelatie van de Engelse League Two, maar die verwachtingen kon hij nooit waarmaken. Nu wordt hij omschreven als een ‘onhandelbare’ speler zonder discipline. Dat hij naar Anderlecht trekt, is ook voor de Engelsen een verbazing.

In april 2009 contacteerde de manager van Taylor, Paul Topping, de Britse voorzitter van Montegnée. Sinds juni speelt hij bij de Waalse club en na een sterke wedstrijd tegen Tubeke mag hij een contract tekenen bij RSC Anderlecht. Een droom die in vervulling gaat voor de Engelse belofte, maar misschien moeten zij in Brussel maar eens twee keer nadenken voor ze deze rebel aantrekken. Straks wordt de Brit waarschijnlijk verhuurd, maakte manager Van Holsbeeck al bekend. We zullen binnenkort weten hoe goed de Jovanovic van Anderlecht is.

About Jesse