Giuseppe Rossi is mans genoeg

Het was me wel een weekje voor Giuseppe Rossi. De Italiaanse Amerikaan speelde onlangs zijn honderdste duel voor het Spaanse Villarreal. Dat was nog niet alles, want de begaafde aanvaller was ook het onderwerp van een heuse Twitter-rel. Rossi, zelf fanatiek actief op het Amerikaanse medium, werd door een jongeman met teveel vrije tijd om handen herhaaldelijk getreiterd. De aanvaller reageerde hierop door de treiteraar een ‘homo’ te noemen. Niet slim van Rossi.

giuseppe-rossi-villarreal

Taylor Jarrett, het ‘slachtoffer’ in kwestie, treiterde Rossi door te verkondigen dat hij een landverrader was, door voor het Italiaanse nationale team te kiezen, en dat hij zichzelf maar beter van kant moest maken. Rossi, met zijn temperament, nam dit hoog op en wilde Jarrett hiervoor op zijn plaats zetten. Door de term homo te gebruiken, groeide de discussie vervolgens uit tot een rel. Jarrett speelde hier driftig op in, door Rossi geen echte professional te noemen. Hij had zijn zin.

Maar de counter van Rossi was sterk. Hij realiseerde zich al snel dat hij de term homo nooit had mogen gebruiken, en begon zich tegen iedereen die er op Twitter aanstoot aan had genomen, persoonlijk te verontschuldigen. Daarbuiten liet hij nog weten dat hij het niet zo bedoeld had, en het allemaal wat uit de hand gelopen was. Een snelle en uiterst nette reactie van een topsporter die meteen inziet wat hij fout doet. Helaas is hij tot dusver één van de weinigen in Europa die mans genoeg is. Zo kan het namelijk ook, Gregory van der Wiel.

rossitwitter

In een tijdperk waarin het Internet en de vele social media-applicaties rijkelijk toegankelijk zijn, en waarbij het ‘gewone volk’ zo makkelijker dan ooit in contact kan komen met beroemdheden, zijn er voor profsporters ook evenzoveel gevaren te benoemen. Giuseppe Rossi weet er inmiddels van. Hij heeft er ongetwijfeld van geleerd.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino