Geen genade voor gewonde Rekordmeister

Slechts enkele dagen na de 5-1 pandoering in Wolfsburg wacht in Spanje Barçelona op Bayern München. Het enige dat in het voordeel spreekt van de bezoekers is dat het in vorige ronde het Portuguese Sporting makkelijk opzij zette met ongelofelijke 12-1 cijfers.

anzeigentafel_ima_080409

Het grote nadeel is dat de waslijst aan geblesseerden bij de Duitsers bijna oneindig groot is. Achterin kon Klinsmann niet rekenen op Lahm en Lucio. Ook Van Buyten (deze week niet bij de Rode Duivels omwille van zijn vader) haakte uiteindelijk af. Voorin kon de trainer niet rekenen op zijn geblesseerde goalgetter Klose waardoor enkel Toni overbleef. Ribery werd een rij vooruit geschoven, in steun van de eenzame Italiaan in een 4-2-3-1-opstelling.
Hoewel hieronder (VI.nl) de Duitse opstelling als een 4-4-2 staat, begonnen ze, aldus mijn commentator op 2BE, in een 4-1-4-1 waardoor het me vrij duidelijk leek dat ze kwamen om de schade te beperken. Tot mijn eigen verrassing stond gisterenavond de ervaren Butt tussen de palen en niet de jonge Rensing. Nog andere drie aanpassingen in het team ten opzichte van de wedstrijd tegen Wolfsburg waren; de jonge Braziliaan Breno in het hart van de defensie naast Demichelis, Oddo als vervanger van Lahm en Altintop op de plaats van Podolski. Bij de thuisploeg speelden dezelfde elf die Lyon met 5-2 naar huis stuurden.

Opstelling Barça - Bayern

Opstelling Barça - Bayern

Barçelona toonde geen genade voor de Duitsers. Als een jager op zoek naar een makkelijke prooi, grepen ze de Duitsers onmiddellijk bij de keel. Machteloos keken de elf uit München toe hoe de Catalanen schijnbaar ongrijpbaar naast hen over het veld dartelden. Henry mocht na amper zes al aanleggen voor een waarschuwingsschot. Demichelis redde op de lijn maar het was uitstel van executie. Messi had de eer na negen minuten een eerste nekschot te lossen, Eto’o deed er drie minuten later eentje bij voor de zekerheid. Toen al leek het gewonde Bayern klaar voor de slachtbank. Opnieuw diezelfde kleine Argentijnen lukte net voor rust de 3-0, derde spits, Henry, voorin deed de wedstrijd voorgoed doodbloeden met de 4-0 kort voor rust. Het leek wel alsof er maar één ploeg op het veld stond. Intussen werd Pep door scheids Webb naar de tribune verwezen, na wat mij terecht protest leek voor een niet-gefloten penalty en een onterechte gele kaart voor “duiker” Messi.

Gelukkig voor de Duitse bezoekers stond de Catalaanse afwerking in de twee helft niet meer op scherp, maar eigenlijk was die en ook de terugwedstrijd overbodig. 4-0 achter en dat terwijl de Duitsers nooit aan Valdes’ doel geraakt zijn, of wacht, Ribery heeft één keer een schot op doel gelost. Het ging voorlangs. Ik denk dat we onze eerste halve finalist al kennen, hoewel, met Duitsers ben je pas klaar wanneer het laatste fluitsignaal gaat.

Tot slot, twintig minuten van het voetbalgenot: http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2341179/

About Glenn