Fucken met Fabio

Wat moet het vervelend zijn voor Fabio. Heeft hij eindelijk het ene akkefietje opgelost, dient het andere zich alweer aan. Rommelende echtgenoten, zou je ze nog wel kunnen tolereren? Als aanvoerder in ieder geval niet, maar wat doet zoiets met de kleedkamersfeer?

fabiocapello20090908press_275x155Zou je een groep hebben die het aanmoedigt? Dat Rio Ferdinand dan zegt: “Ja, ik vind het wel goed van die jongens, ze genieten van het leven.” Of zou de rest van de selectie gehuld zijn in stilzwijgen, omdat John anders zijn terriër loslaat? Misschien, heel misschien, zouden ze het afkeuren. Met Wayne Bridge, die in een hoekje zitten snikken. Nu heeft de medische staf zijn Vanessa ook al gehad.

Met al die tienerzwangerschappen in Engeland, plus het vroege samenzijn van man en vrouw (als voorbeeld Wayne Rooney), is het best te begrijpen dat men er een keer tussenuit wil. Het gras is altijd groener aan de overkant, nietwaar?

En Fabio maar verbaasd zijn. Die gekke Italiaan toch. Hij, die juist groot gebracht is met de filosofie dat familie heilig is. Hij, die de fundamenten van de Italiaanse cultuur belichaamt. Streng, doch rechtvaardig. Kritisch, doch liefhebbend. Fabio snapt niks van die gekke Engelsen.

Ergens zal hij ook wel boos zijn. Furieus wellicht. Dit soort praktijken legt een bom onder de WK-voorbereiding. Een figuurlijke bom, zoals die in Den Bosch. Daar lachten ze om die verdwaasde man met die jurk aan. Fabio lacht niet, hij huilt eerder. Twee jaar werk gaat in rook op. En de Engelsen? Ach, die verneuken het weer eens voor zichzelf.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino