En nu doorzetten

De vrouwen van het Nederlands team zijn tot mijn teleurstelling uitgeschakeld voor het EK. Lange tijd leek het erop dat het sprookje van het Nederlands Elftal voortduurde, de wedstrijd leek dan ook op penalty’s af te stevenen. Door een hoekschop tegen die erin gekopt werd kwamen de dames niet tot het nemen van penalty’s. Toch mogen we met trots zeggen dat de vrouwen een geweldige prestatie hebben neergezet als underdog. Het enige wat nu nog rest is het succes uitbuiten.
vrouwenvoetbal_1007555b

Vaak is het het geval na een groot succes van een sporter of team uit Nederland, er ontstaat een hype en duizenden kinderen willen op de desbetreffende sport. Bij het mannenvoetbal is het al jaren het geval dat kinderen staan te springen om op een voetbalclub bij hun in de buurt te gaan. De laatste jaren is er ook een stijgende lijn bij het vrouwenvoetbal te zien. Steeds meer meisjes willen op de sport. Als de KNVB dit goed uitbuit door het vrouwenvoetbal te promoten heeft het in de toekomst een stuk meer keuze uit talentvolle meiden.

Onder een filmpje over de plaatsing van het EK.

Dat was slechts het eerste deel hoe ik denk dat de KNVB dit succes moet uitbuiten. Als men nu slim is zoekt de KNVB een goede sponsor en zorgt het ervoor dat de dames van het Nederlands Elftal betaalt gaan krijgen zodat het stukken professioneler wordt. Door deze investering krijg je een veel sterker team terug aangezien voetbal geen bijzaak meer is maar hun beroep. Geld verdienen hoeft dus niet meer via een “echte” baan. Via deze manier is de kans groter op meer succes en dit kan al op de korte termijn zichtbaar zijn!

About Jasper