Elf toekomstige sterren van dit WK

Het WK is begonnen, en met de afwezigheid van sterren als Ferdinand, Essien en Ballack is het misschien wel eens goed te kijken naar al het jonge talent dat er rond loopt. We hebben spelers geselecteerd tot de leeftijd van 23 jaar. Nederlandse spelers, of spelers die actief zijn in de Nederlandse competitie, laten we buiten beschouwing. Iedereen weet immers wel dat Gregory van der Wiel een veel belovende back is, en Christian Eriksen een grote toekomst wordt toegedicht.
zakumi-mascotte-wk-2010

11. Chris Wood
We starten de lijst met een speler die hoogstwaarschijnlijk maar vier dagen actief zal zijn op het WK. De pas 18-jarige spits speelt in competitieverband voor West Bromwich Albion in Engeland, en maakte precies een jaar geleden, op zeventienjarige leeftijd, zijn debuut voor Nieuw-Zeeland. Ondanks dat hij in zijn eerste jaar bij West Bromwich Albion nog niet zeer trefzeker was wordt deze jongen een grote toekomst toegedicht.

Geboortedatum: 7 december 1991 (leeftijd: 18)
Positie: Spits
Nationaliteit: Nieuw-Zeeland
Sterke punten: duelkracht, koppen, balcontrole

10. Pablo Barrera
De volgende naam op ons lijstje is die van Pablo Barrera. Deze Mexicaanse middenvelder kan zowel rechts als links op het veld spelen en speelt in clubverband bij UNAM in Mexico. Een aantal clubs uit Europa toonde al interesse in dienst van Barrera, echter besloot hij tot dusverre in zijn thuisland actief te blijven. Wie weet kan een goed optreden bij het WK hier verandering in brengen.

Geboortedatum: 21 Juni 1987 (leeftijd: 22)
Positie: middenvelder
Nationaliteit: Mexico
Sterke punten: snelheid, flair, techniek

9. Atsuto Uchida
Het is verrassend te noemen dat deze Japanse rechtsback nog altijd in eigen land actief is. Al jaren wordt hij bestempeld als één van de meest talentvolle spelers van Azië, en werd hij zowel in 2008 als 2009 opgenomen in het J-League team van het seizoen. In clubverband speelt Uchida voor de Kashima Antlers. Maar het lijkt slechts een kwestie van tijd tot hij in Europa actief zal zijn. Schalke toonde in ieder geval al interesse.

Geboortedatum: 27 Maart 1988 (leeftijd: 22)
Positie: rechtsback/rechtsmidden
Nationaliteit: Japan
Sterke punten: dribbelen, voorzet, mandekking

8. Ryad Boudebouz
Omdat we spelers uit allerlei windstreken bekijken, schijnen we ook ons licht op de Afrikaanse landen. Er is daar immers altijd veel ruw talent. En hoewel deze jongen zelf geboren is in Frankrijk, en ook voor een Franse club speelt (Sochaux), liggen zijn roots in Algerije. Dit is tevens het land waarmee hij actief is op het WK. Boudebouz kan zowel op links als op rechts uit de voeten, en hoewel hij ook wel defensief wordt uitgespeeld liggen zijn kwaliteiten meer op het aanvallende vlak.

Geboortedatum: 19 Februari 1990 (leeftijd: 20)
Positie: Flankspeler
Nationaliteit: Algerije
Sterke punten: snelheid, techniek, balaanname, dribbelen

7. Xherdan Shaqiri
Deze 18-jarige middenvelder van Kosovaars-Albanese afkomst was één van de grote revelaties in de Zwitserse Super League van afgelopen seizoen. Bij zijn team FC Basel werd hij binnen no-time basisspeler en het vertrouwen wat de jongeling hiermee kreeg wist hij volledig terug te betalen. In 32 duels was hij goed voor vier goals en negen assists. Na één seizoen lijkt hij het Zwitserse competitievoetbal al ontgroeit te zijn, het WK is voor hem de perfecte gelegenheid om zich in de kijker te spelen bij de scouts van allerlei Europese clubs.

Geboortedatum: 10 Oktober 1991(leeftijd: 18)
Positie: Vleugelspeler
Nationaliteit: Zwitserland
Sterke punten: voorzet, passen, versnelling

6. Javi Martínez
Dat Athletic de Bilbao in 2006 zes miljoen euro uitgaf voor de destijds 17-jarige Martínez deed bij velen de wenkbrauwen fronzen. Nu , vier jaar laten, is middenvelder één van de belangrijkste krachten in het elftal van de Basken. Een basisplaats in de nationale elf lonkt op de lange termijn, want de Spanjaarden zijn gezegend met veel begaafde middenvelders. Barcelona en Real Madrid zullen uiterst belangstellend zijn verrichtingen op het WK volgen, mocht hij nog in actie komen.

Geboortedatum: 2 September 1998 (leeftijd: 21)
Positie: middenvelder ( centraal/verdedigend)
Nationaliteit: Spanje
Sterke punten: passen, mandekking, spelinzicht, techniek, duelkracht

5. Neven Subotic
Subotic komt uit één van de vele families die in de Joegoslavische burgeroorlog naar Duitsland ging, zeven jaar bleven ze daar maar toen hun visum verliep gingen ze liever richting de VS dan terug naar hun land van afkomst. Op het WK voor spelers onder 20 jaar werd de Servische ‘centre back’ opgemerkt door Mainz en teruggehaald naar Duitsland. Na één jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld wist Borussia Dortmund zijn handtekening te bemachtigen. Inmiddels twee seizoenen later is hij één van de sterkhouders en ook bij het nationale elftal heeft hij naast Nemanja Vidic een basisplaats veroverd.

Geboortedatum: 10 December 1998 (leeftijd: 21)
Positie: centrale verdediger
Nationaliteit: Servië
Sterke punten: koppen, duelkracht, tackelen, mandekking

4. Leonardo Bonucci
Bonucci geeft weer dat er met de jeugdopleiding van Internazionale in principe niets mis is. Hij is één van de velen talenten die niet in het eerste elftal wist door te breken, maar toch furore heeft gemaakt in het voetbal. Na uitleenbeurten bij Treviso en Pisa kwam de jonge Italiaan begin van dit seizoen bij Bari terecht waar hij zijn doorbraak beleefde. Ondanks zijn jonge leeftijd lijkt Marcelo Lippi hem het volledige vertrouwen te geven en hij kan momenteel zeker worden gezien als één van de grootste talenten uit Italië.

Geboortedatum: 1 Mei 1987 (leeftijd: 23)
Positie: centrale verdediger /rechtsback
Nationaliteit: Italië
Sterke punten: springen, passen, tackelen, mandekking, werklust, koppen

3. Javier Pastore
Pastore beleefde dit seizoen bij Palermo zijn kennismaking met het Europese voetbal. In het zeer goede seizoen dat de Sicilianen draaide was Pastore een onmisbare schakel. Dit ontging ook Diego Maradona niet die zeer over hem te spreken is. Samen met andere spelers als Lionel Messi en Angel Di Maria wordt Pastore gezien als de hoop van het Argentijnse voetbal, zou deze lichting een nieuwe wereldbeker mee kunnen nemen naar Zuid-Amerika?

Geboortedatum: 20 Juni 1989 (leeftijd: 20)
Positie: aanvallende middenvelder / schaduwspits ‘nummer tien’
Nationaliteit: Argentinië
Sterke punten: creativiteit, flair, dribbelen, afstandschot, voorzet, spelinzicht

2. Mesut Özil
Deze geboren Duitser is van Turkse bloede, zoals zijn naam doet vermoeden. Werder Bremen wist hem in het begin van 2008 over te nemen voor een kleine vier miljoen over. Özil bleek het geld meer dan waard te zijn en ontpopte zich tot één van Duitslands meest belovende spelers. Arsene Wenger is zeer gecharmeerd van Özil, die zelf heeft aangegeven voorlopig nog bij Weder te willen blijven. Duitsland zal het ondanks de blessures van enkele sterkhouders vast wel weer goed gaat doen op het WK, de naam van Mesut Özil zal na dit toernooi op vele scoutingslijstjes staan, dat lijkt zeker.

Geboortedatum: 15 Oktober 1988 (leeftijd: 21)
Positie: aanvallende middenvelder (centraal /rechts)/schaduwspits ‘nummer tien’
Nationaliteit: Duitsland
Sterke punten: creativiteit, flair, dribbelen, afstandschot, voorzet, spelinzicht

1. Alexis Sánchez

Velen Chileense talenten zijn afkomstig uit de jeugd bij Colo-Colo, zo ook Alexis Sánchez. Na één seizoen River Plate verhuisde de behendige rechtspoot naar Udinese waar hij inmiddels tot een belangrijke sleutelspeler is uitgegroeid. Vooral Manchester United en Tottenham lonken naar zijn diensten, maar Udinese zal flink wat geld vragen voor deze balvirtuoos. In een groep met Honduras en Zwitserland, op papier niet bepaald creatieve teams, zal er voor Alexis Sánchez meer dan genoeg kans zijn om van zich te doen laten spreken.

Geboortedatum: 19 December 1988 (leeftijd: 21)
Positie: (vleugel)spits
Nationaliteit: Chili
Sterke punten: snelheid, flair, dribbelen, voorzet, afmaken

About Sebas