El Hamdaoui is ongeschikt voor Engeland

Arsenal en Liverpool zitten achter El Hamdaoui aan. AZ zit klaar om een recordbedrag voor de topschutter te ontvangen. Is Mounir El Hamdaoui dat wel waard? Het zou niet de eerste keer zijn dat hij in Engeland mislukt. En hebben de Britten zijn medische geschiedenis wel bestudeerd? mounirelhamdaoui

Mounir El Hamdaoui is een uitstekende spits voor de huidige landskampioen. Hij is belangrijk voor de ploeg van Van Gaal omdat hij scoort en heel veel creativiteit brengt. Toch is het nog niet zo lang geleden dat Mounir El Hamdaoui bij Tottenham mislukte.

De carrière van El Hamdaoui kenmerkt zich door terugkerend blessureleed. Hij speelde, mede door blessures, nooit in de Premier League voor Tottenham. Zijn beide uitleenperiodes bij Derby County werden al snel beëindigd na blessures. Bij Willem II zat hij negen maanden aan de kant met wéér een blessure, voor hij naar AZ trok.

Bij AZ is El Hamdaoui redelijk vrij geweest van blessures. Toch blijft Mounir een kwetsbare speler. Ook voetballend is hij geen zekere factor. Na zijn indrukwekkende start dit seizoen beleefde hij ook een periode met veel minder goals.

Ik ben heel benieuwd hoe concreet de interesse van Arsenal en Liverpool is. Bij beide clubs zie ik enkel een reserverol voor El Hamdaoui weggelegd. Bij Arsenal voegt hij sowieso weinig toe: de selectie van Arsène Wenger bestaat voornamelijk uit technische, creatieve, snelle en iele spelers. Wat is binnen dat team de toegevoegde waarde van nóg zo’n speler?

El Hamdaoui heeft niet de body om zich staande te houden in het fysieke voetbal van de Engelse competitie. Hij zou veel beter tot zijn recht komen in de Spaanse competitie.

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas