EK Poule D: Franse slagen en knisperend knäckebrød

Vandaag begint het toernooi echt, en kondigen we dan ook de laatste babes aan. Poule D is overgebleven, waarin gastland Oekraïne aantreedt tegen Engeland, Frankrijk en Zweden. Zijn er al teveel Oekraïense vrouwen in de mensenhandel geslopen, of zitten daar nog onbekende goudmijntjes? En wat te denken van de Zweden, die altijd goed zijn voor fanatieke support?

De dames van Kyiv.com staan te springen

Oekraïne

Te midden van een hoop onbekenden lopen er een aantal voetballers bij Oekraïne die hun sporen in de voetbalwereld verdiend hebben, evenals een trophy wife waar menig man jaloers op is. Neem nou Yulia Voronin. Daar zou iedere Romeo een moord voor doen. Helaas slaat sterspeler Shevchenko de plank hopeloos mis met zijn vrouw, die eigenlijk het prototype Sovjet-meisje is. Mooi tot haar dertigste, daarna in verval. Zwaar in verval. Daar houdt het eigenlijk op voor de voetballers. Misschien dat ze hun vrouwen verstoppen. In kelders, of achterhuizen. Of ze worden verkocht. We weten het niet. We gokken maar wat. De Oekraïense MAXIM weet hoe het wel moet. Drie prachtige dames in niemendalletjes in een uitgebreide fotoreportage. De interviews eromheen zijn in het cyrillisch, en toch niet interessant. Plaatjes kijken!  Vier punten.

Zweden

Net als op voorgaande toernooien zijn de Zweden een rare ploeg. Maar, gelukkig hebben ze de steun van het vrouwelijk publiek. De dames storten zich vol overgave op hun rol als motivator en doen dat zeker niet onverdienstelijk. Mevrouw Ibrahimovic, Helena Seger, is echter niet het type schoonheid dat uw mond open doet vallen van verbazing.  Gelukkig is daar ex-AZ speler Pontus Wernbloom met zijn Nina. Ook zijn we blij dat oude rot Anders Svensson er nog steeds bij is. Het is namelijk een de reden dat Anine Bing (uitgebreidere kunst hier) op de tribunes aanwezig zal zijn. En dan krijgen we nog de Sovjet-bruid van Christian Wilhelmsson, genaamd Oksana. Zij windt ons allemaal om haar vinger. Galerij hier. Ongeacht de sterkte van de achterhoede heeft Zweden een aanval om van te watertanden. En dan nog de supporters. Zes punten.

Engeland

Voor de Engelsen is ieder voetbaltoernooi als een pijnlijk bezoek aan de tandarts. Vol goede moed vangen ze ieder toernooi aan in de wachtkamer, maar als het eenmaal zover is, verdwijnen ze na uiterst pijnlijke nederlagen via de achterdeur. Zo ook wellicht dit keer. Ashley Cole is niet meer bij Cheryl, en tot overmaat van ramp zijn Peter Crouch en Abbey Clancy niet mee (dood en dood en doodzonde). In plaats daarvan moeten we het doen met Joe Hart en zijn vrouw. Meh. Theo Walcott doet zijn duit in het zakje met zijn Melanie. Frank Lampard heeft zich na een aantal woelige jaren ook eindelijk gesetteld met Elen Rivas, en tja, wij geven hem groot gelijk.  Daarna gaat het echter bergafwaarts. John Terry heeft gedurende de afgelopen seizoenen meerdere malen moeten bidden om vergiffenis van zowel het Engelse publiek als zijn vrouw Toni Poole, en Steven Gerrard is al enige tijd gelukkig met zijn vrouw Alex Curran, die, als we niet beter wisten, zomaar in een aflevering van MTV’s Teen Mom zou kunnen zitten. Sterspeler Wayne Rooney moet zich nog steeds verantwoorden voor zijn hoerenloperij tegenover vrouw en mede-arbeiderskind Coleen. Nee, de meningen over de Engelsen zijn verdeeld, zeer verdeeld. Het is als de bonen in tomatensaus bij het Engelse ontbijt. Soms denk je dat ze je onder tafel kunnen drinken. Drie punten.

Frankrijk

Dit EK geldt voor de Fransen als een kans om de nare nasmaak van het WK in 2010 weg te spoelen. Ze doen dat allereerst met de vriendin van Samir Nasri, de ex-tennister Tatiana Golovin (2). Het verhaal van Adil Rami ken je wellicht wel. Eerst plantsoenendienst bij de gemeentelijke groenperken. Toen begonnen in de lagere regionen van het betaalde voetbal, omdat-ie wel een bal kon hooghouden. Nu EK-ganger en in de belangstelling van topclubs. Wellicht vanwege zijn vriendin, Sidoni Biemont. Sidoni Biemont. Zo zouden we bijna vergeten dat Karim Benzema en Franck Ribéry (getrouwd met Wahiba) hun heil bij een minderjarige prostituee zochten. Patrice Evra, Philippe Mexes zijn beiden erg gelukkig met hun vrouwen, evenals Florent Malouda met zijn Florencia. ‘Dreamboat’ Cabaye doet zijn uiterste best om het gemiddelde op te krikken met vrouw Fiona.  Het zijn geen hoogtepunten, maar hey, we kunnen niet allemaal zo gelukkig zijn als Nasri en Rami. Vier punten.

Sverige, ja! Via footballpictures.net

Voorspelling

  1. Zweden
  2. Oekraïne
  3. Frankrijk
  4. Engeland

Dit is misschien wel de meest gelijkwaardige poule in de gehele groepsronde. Ieder land heeft zo zijn hits en missers. Uiteindelijk mag Zweden met de eer gaan strijken, vanwege de randvoorwaarden van een sterk supporterslegioen, dat niet te beroerd is om een jasje uit te doen. Gastland Oekraïne is een goede tweede, op voorwaarde dat de vrouwen niet per opbod weggeroofd worden.

Deze landen spelen hun wedstrijden in Oekraïne. Voor toeristische informatie over Oekraïne kun je naar Kyiv.com, die wij bedanken voor een resem plaatjes. De Engelse website is erg enthousiast over het land en hoopt dat lezers dat ook worden. Kijk hier bijvoorbeeld voor tips voor voetbalfans, en een paar woorden Oekraïens.  Meer informatie over de speelsteden hier.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino