EK Poule C: Wanhoopsdrinkers en grote afwezigen

Daar zijn we weer! Spelersvrouwen! Schandalig mooie plaatjes. Vandaag aandacht voor Poule C, volgens velen de poule des doods. Titelverdediger Spanje treedt aan tegen gerenommeerde modellenlanden als Italië en Kroatië, en de Ierse wanhoopsdrinkers. Op voorhand lijkt één ding vast te staan. Ierland wordt laatste.  Voor de rest zijn er veel, heel veel oogsnoepjes.

De meiden van Kyiv.com zitten er stralend bij

Ierland

Ervaring is het sleutelwoord bij de Ieren.Te beginnen met de opperspelersvrouw van dit land, en tevens vrouw van sterspeler Robbie Keane, Claudine Palmer.  Deze dame wordt in Ierland ook wel de ‘world’s most glam super WAG’ genoemd. Misschien een beetje over de top, maar we get the point. Er is niet veel te vinden in Ierland, waar de grootste zuipers van Europa zitten. Daarom lijkt Kevin Doyle een verstandige investering gedaan te hebben door een mailorderbruid te bestellen. Want van de vrouw van Stephen Hunt word je niet vrolijk. Mochten ze het drinken een tikje achterwege laten, en de nodige kilo’s kunnen kwijtraken dan gloort er nog hoop voor het gros van het goedlachse volkje. Ze krijgen wel plusjes voor Lisa Hannigan. Maar, helaas voor ze is het nationale rugbyteam beter bedeeld. Een schamele score voor de Ieren. Hopen op een gelijkspelletje en anders met nul punten huiswaarts.

Kroatië

Het is wat met de Kroaten. Sinds 1998 worden ze elk toernooi getipt als mogelijke outsider, en elk toernooi weten ze die status maar niet waar te maken. Het ligt misschien aan het temperament dat mensen in de Balkan over het algemeen beschikken. Het ligt misschien ook aan hun vrouwen, die (mits onder de 35) vaak erg goed te bekijken zijn. Nives Celsius bijvoorbeeld. Klinkt als een naaktmodel (edele delen blijven bedekt, wees gerust), klinkt als een pornoactrice, maar dat is ze niet. Ze schrijft boeken. Ook over haar avontuurtje met Cristiano Ronaldo, een bestseller in eigen land. Of we kijken naar Iva Buzov, vriendin van Vedran Corluka. En Patricia Klasnic, vrouw van spits Ivan. Degelijk, maar ze missen net dat beetje ‘joie de vivre’, de jeugdigheid en pit waarmee mannen helemaal overstag zijn. Gelukkig is er Ivan Rakitic, die zijn vriendin Tatjana gevonden heeft. Bij het vorige EK kreeg de ploeg een enorme kater te verwerken toen de Turken in de allerlaatste minuut van de verlenging nog gelijkmaakten, en slechts één Kroaat zijn penalty wist te benutten (waarschijnlijk hadden ze een paar uur eerder wél gescoord). Die kater moet in een hele sterke groep weggespoeld worden. Als ze hun vrouwen inzetten, is de oppositie bij het startsein al van de leg. Vier punten in een hele sterke groep.

Mario Balotelli krijgt apenstreken van zijn vriendinnetje Raffaella

Italië

De wereldkampioenen van 2006 hebben een verschrikkelijke tijd gehad in de afgelopen jaren. Geen goede resultaten, schandalen in het voetbal, en het stoppen van gewaardeerde internationals zoals Francesco Totti, waardoor we nu niet kunnen genieten van Ilary Blasi. En geen Aquilani betekent ook geen Michele Quattrociocche (ja, haar achternaam is ‘vier haarlokken’). Ook geen Valentina Zambrotta, een klassieke Italiaanse schone in de stijl van Monica Bellucci. Eveneens geen Nina Senicar, voormalig scharrel van Marco Borriello, en de veroorzaker van de gefaalde drugstest. We houden sowieso wel van Borriello, aangezien hij ons ook deze en deze kippetjes onder de aandacht bracht.  Geen Gilardino in de spits betekent ook geen Alice Bregoli op de tribune. Kunnen de Italianen nog wel presteren zonder al deze deernes?

Het lijkt er wel op. Buffon kiest voor de Tsjechische Republiek met zijn Alena. We kunnen ons er iets bij voorstellen. Riccardo Montolivo heeft naast een toptransfer deze zomer, ook een behoorlijk mooie dame te pakken, meervoudig Italiaans playmate Cristina de Pin. Daniele De Rossi heeft een vrouw gevonden die klaarblijkelijk even wild is als hijzelf in Tamara. Andrea Pirlo houdt het beschaafd en vrij kuis met zijn vrouw Deborah.  Toch is het niet allemaal zo sterk als wat er niet geselecteerd is.

Gelukkig is daar Mario Balotelli. Voor het vastleggen van mooie vrouwen hoef je niet te denken, maar gewoon te doen, en dat begrijpt hij als geen ander. Hij is al even samen met het duveltje Raffaela Fico, en geef hem eens ongelijk. Hij zorgt ervoor dat Italië niet compleet afgaat. We zijn dan ook verdeeld. Een berisping voor de bondscoach is op zijn plaats. Shame on you Prandelli. Vier punten.

Spanje

Spanje is, ook op het gebied van vrouwen, de torenhoge favoriet. Neem nu Sara Carbonero, de lieftallige journaliste van Telecinco, en vriendin van Iker Casillas. Hun zoen ging in 2010 de gehele wereld over. Een collega van Sara, Lara Alvarez, is de voormalige vriendin van Sergio Ramos. Hij heeft haar ingeruild voor een rivale van Antena 3, de Argentijnse Romina Belluscio. Wij kunnen ons daar wel iets bij voorstellen.

Saaaraaaa!!

Nagore Aramburu is op haar beurt de vrouw van Xabi Alonso. Klinkt Afrikaans, is het niet. Is Baskisch. Cesc Fabregas doet toek-toek met Daniella Semaan, die voorheen getrouwd was met de Libanese miljardair Elie Taktouk. Gerard Piqué heeft de Colombiaanse Shakira geschaakt, vandaar dat hij haar tegenwoordig meer laat zien dan zijn voetbalkwaliteiten. De onschuldig lijkende vrouw van Pepe Reina mag er ook zijn, evenals de vriendin van derde doelman David De Gea, popzangeres en multitalent Edurne. Fernando Torres scoort niet bij Chelsea, maar wel bij vrouw Olalla (insert woordgrapje). Tot slot Puyol, die valt op zijn eigen haren en de tien jaar jongere Giselle Lacouture.

Na het zien van al dat moois is er één ding duidelijk. Er is gewoon geen lelijke dame te vinden in de Spaanse spelersgroep. Afgetekende overwinnaar, 9 punten.

Voorspelling

  1. Spanje
  2. Italië
  3. Kroatië
  4. Ierland

Ondanks het feit dat Italië dom geselecteerd heeft, eindigen ze toch als tweede, vanwege de schaarste in Kroatië en het immense potentieel van het land van de laars. Met een betere bondscoach waren de Italianen hier zeker als eerste geëindigd. De paellaverkoper van Spanje, Vicente del Bosque, heeft wel een oog voor spelersvrouwen, vandaar dat Spanje deze groep overtuigend en gemakkelijk wint.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino