EK Poule B: Mädchen en medelanders

Wederom geen standaard analyse met gelul over tactieken en teamsterktes, maar vrouwen!  Vandaag aandacht voor Poule B, waarin ons eigen overgoten babeland de degens kruist met Duitse mädchen, Portugese tanga’s en Deense blondines. Kunnen onze jongens de ‘poule des doods’ overleven? Krijgen we tegen Portugal revanche voor 2004 en 2006? Hebben we nu wel een antwoord op de aanvallende weelde van ons buurland?

Duitsland

Onze oosterburen beginnen als één van de grote favorieten aan dit toernooi. Ook op het gebied van de vrouwen, zijn de Duisters goed bedeeld. Dan moet men niet denken aan de zuurkool en bratwurst etende tientonners die uitgedijd zijn door die vele kinderen die ze gebaard hebben. Nee, denk liever aan Sarah Brandner die wel raad weet met polkadotjurkjes. Of Lena Gehrke, de vriendin van Sami Khedira. Na een fotoreportage in de Duitse GQ gingen ze in ‘thuisland’ Tunesië helemaal over de rooie. In de Heimat gaan ze momenteel over de rooie door toedoen van Jerome Boateng, die de reality-ster, naaktmodel en parttime engel Gina naar zijn hotelkamer riep voor een lesje doordekken. Ssshh, hij is eigenlijk getrouwd.

Die jongen met die kikkerogen en dat voorheen foute Mourad Mghizrat-lokje, Özil, doet het ook niet verkeerd. In 2010 had hij nog een relatie met mevrouw Lagerblom, een Finse schone. Mario Gomez en Miroslav Klose, zuinige afmakers als ze zijn, zoeken het liever bij degelijke Duitse dames. Gründlich, betrouwbaar. Net zoals hun auto’s. Hebben wij toch liever Thomas Müller, die een beeldschone quasi-hippie aan de haak sloeg met zijn Lisa. Zeven punten. Vanwege de zuurkool.

Portugal

Bij vlagen is het land van Cristiano Ronaldo (ja, er is maar één echte Ronaldo) en co geniaal. Zo ook met de vrouwen. Op het strand loopt de bevolking die dat kan standaard in een bikini met tanga. Veel Nederlanders die naar Albufeira geweest zijn, weten ervan. En dan hebben ze ook nog eens zo’n lekker natuurlijk gebruinde huid. Ook in het nationale team weten ze wel raad met de dames. Importmodel Irina Sheik is al even de vriendin van ’s werelds meest zelfverzekerde voetballer. Cristiano Ronaldo heeft natuurlijk een ton aan andere vriendinnen gehad, maar die tellen op dit moment niet. Anders kunnen we de Kim Kardashians, de Gemma Atkinsons en de Paris Hiltons van deze wereld mee gaan tellen. Miguel Veloso heeft duidelijk niet naar de tanden gekeken bij zijn vriendin. Zijn blik bleef op een andere hoogte hangen. Ook Nani heeft waarschijnlijk zijn ideale maten door een computer gevoerd om zijn vriendin te ontmoeten. Want maten heeft ze, die Daniela Martins. So far so good voor Portugal. Totdat Raul Meireles aan de beurt is. Zijn vrouw lijkt een heerlijk stuk Portugees vlees. Look closer. Vol met tattoo’s dat mens. Brrr.

Gigantische aftrek voor Meireles. En Ronaldo. Omdat het kan. Één punt.

Denemarken

Eerlijk is eerlijk, Denemarken is op papier de zwakke broeder van deze groep. Op het vrouwenvlak hebben ze echter een hoop troeven in handen, zo zou je mogen verwachten. Welke man is er namelijk niet weg van de Scandinavische hoogblonde melkmeisjes, Wäsä-smeersters en Lätta-likkers? Ook al kun je er geen reet van in de spits, toch kun je in Denemarken scoren buiten het veld. Vraag Niklas Bendtner maar. Hij sloeg een barones aan de haak, die vermoedelijk meer dan 400 miljoen euro overhield aan de scheiding. Geen wonder ook, dat de baron er blind mee getrouwd is. Ondeugend en veel geld waard, dat zijn dubbele punten in ons boekje. Hun fans maken, net als de Zweden trouwens, waarover later meer, het toernooi tot een heuglijke bezigheid voor de cameramannen. Maar dat is dan ook het enige. Dennis Rommedahl zocht zijn heil bij de Nederlandse Wendy. Daniel Agger heeft een doorsnee buurmeisje gevonden. Niet veel hoogstaands bij de Denen dus. Één schamel puntje.

Nederland

Ons eigen kikkerlandje fietste door de kwalificatieronde heen. In deze EK-poule lijken ze dat ook te gaan doen. We hebben namelijk Doutzen, al is zij geen spelersvrouw. We hebben Sylvie. En Yolanthe. En Bouchra. En Kim. En Sabia. En de Bavaria Babes. En de Oranje-engel. En al die andere duizenden, honderdduizenden vrouwen in rokjes en andere Oranje-prullaria. Veel beter dan volwassen mannen met wortels op hun hoofd, in kapiteinspakken, of met een kapotgesneden voetbal over hun oren en hun gezichten in de caroteen. Welk ander team kan zoveel schoonheden van wereldklasse overleggen?

Nouja, we hebben ook Mark van Bommel, die voor innerlijk gaat en dan schijnbaar nog de beste van de twee dochters van Bert van Marwijk te pakken heeft. Laat dat de pret niet drukken. Relatief gezien hebben we wel minder vrouwen met overgewicht dan in Duitsland. Mogen we hier chauvinistisch zijn? Ja, hier wel. Zeven punten.

 

Voorspelling

  1. Nederland
  2. Duitsland
  3. Portugal
  4. Denemarken

De poule des doods is altijd lastig om te voorspellen. Toch denken wij dat er een duidelijke schifting is tussen de eerste twee en de laatste twee in deze groep. Vanwege de minpunten, en vanwege het feit dat zowel Duitsland als Nederland zoveel culturele diversiteit hebben dat ze beiden een palet aan verschillende mooie dames kunnen overleggen. Uiteindelijk winnen de Nederlanders, dankzij het vreselijke accent van de Duitsers. Gelukkig hebben ze dat op de plaatjes niet.

Onze jongens spelen in Oekraïne. Voor toeristische informatie over Oekraïne kun je naar Kyiv.com, die wij bedanken voor een resem plaatjes. De Engelse website is erg enthousiast over het land en hoopt dat lezers dat ook worden. Kijk hier bijvoorbeeld voor tips voor voetbalfans, en een paar woorden Oekraïens.  Meer informatie over de speelsteden hier.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino